Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Керівництво Святошинської РДА вшанувало пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Опубліковано 14 грудня 2021 року о 16:59
фото

Сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, керівництво Святошинської РДА, представники громадських об’єднань чорнобильців та члени святошинської громади вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів.

Очільник Святошинського району Сергій Павловський поклав квіти до пам'ятного знака, установленого з нагоди 16-ої річниці Чорнобильської катастрофи на честь переселенців із міста Прип'ять, на вулиці Якуба Коласа, 29. На урочистостях були присутні представники громадських об’єднань чорнобильців, члени органу самоорганізації населення «Квартальний комітет «Прип'ятчани», учнівська молодь та інші мешканці району.

Сергій Павловський від імені святошинської громади висловив слова щирої подяки учасникам ліквідації наслідків найтрагічнішої техногенно-екологічної катастрофи ХХ сторіччя – аварії на ЧАЕС: «Завдяки мужності, самопожертві ліквідаторів було врятовано мільйони життів не тільки українців, а й мешканців інших країн. У квітні 1986 року Україна отримала криваву рану, що не загоїлася й протягом довгих 35 років: десятки тисяч людей, як ліквідаторів, так і мешканців прилеглої до станції території, втратили здоров’я внаслідок аварії, незворотно постраждала екологія зони Чорнобильської катастрофи, масштабні матеріально-технічні ресурси економіки держави було спрямовано на ліквідацію наслідків атомного лиха, у тому числі на спорудження захисного саркофага. Ми продовжуємо розбудовувати нашу демократичну державу, гідно відповідаємо на виклики сьогодення, сміливо дивимося у майбутнє в тому числі і завдяки незабутньому подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Покладання квітів традиційно відбулося і біля меморіального комплексу "Пам'ятник жертвам Чорнобильської трагедії", що на розі просп. Перемоги та вул. Чорнобильської. Заступниця голови Святошинської РДА Наталя Пазенко разом із начальником управління соціального захисту населення Святошинської РДА Леонідом Павленко й представниками святошинської громади віддали шану загиблим під час ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС хвилиною мовчання. 

До відома: День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС установлено Указом Президента України 15 років тому. Саме в цей день, 14 грудня, у 1986 році було офіційно повідомлено про завершення спорудження захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

На сьогодні у Святошинському районі проживає 3994 ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: І категорії – 1077 осіб; ІІ категорії – 2141 особа, ІІІ категорії – 776 осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux