Головна  →  Новини  →  29 березня 2023

У філії № 5 КНП «Консультативно-діагностичний центр» розповіли про основні поняття діабету та принципи виникнення цієї хвороби

У філії № 5 КНП «Консультативно-діагностичний центр» розповіли про основні поняття діабету та принципи виникнення цієї хвороби

Сьогодні на базі філії № 5 КНП «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва (вул. Відпочинку, 11) вперше відбулося заняття такої школи, де лікар-ендокринолог розповіла присутнім про основні поняття діабету та принципи виникнення цієї хвороби.

В Україні живе понад мільйон людей з цукровим діабетом і майже стільки ж знаходяться в зоні ризику, не підозрюючи про це. Тому вирішення проблем, пов’язаних із цим захворюванням, є одним з першочергових завдань національних систем охорони здоров’я.

Саме тому від рівня організації медико-соціальної допомоги залежить подальше життя людини, хворої на цю недугу. Вкрай важливо, починаючи з моменту встановлення діагнозу, надавати пацієнту підтримку як медикаментозну, так і психосоціальну. Прожити довге життя з діабетом можливо, якщо забезпечити належний контроль хвороби та профілактику його ускладнень. Але для цього пацієнту потрібно докласти неабияких зусиль. Мова йде не лише про щоденне вживання таблеток або інсуліну. Пацієнту із діагнозом «цукровий діабет» потрібно правильно харчуватися, виконувати певні фізичні навантаження, самостійно контролювати рівень глюкози у крові. Все це допоможе мінімізувати розвиток хронічних діабетичних ускладнень.

 

Джерело: КНП «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку