Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошині феєрично пройшов районний фестиваль традиційної культури творчої родини (фото)

Опубліковано 09 листопада 2018 року о 22:00
фото

З 2005 року у Святошинському районі проводиться районний фестиваль традиційної культури творчої родини. Метою цього культурного заходу є забезпечення соціальної підтримки талановитих родин Святошинського району та популяризації сімейних цінностей. Організатори фестивалю - управління праці та соціального захисту населення - переслідують низку задач, а саме: єднання родинних поколінь на засадах високої духовності української нації; відродження народних традицій української родини; розвиток самодіяльної української народної творчості й організація змістовного сімейного дозвілля. Цього року фестиваль пройшов за активної підтримки Святошинської районної організації Товариства Червоного Хреста України м. Києва на чолі з Сонею Карецькою.

До участі у фестивалі запрошуються творчі родини, які проживають у Святошинському районі міста Києва, у складі не менше трьох осіб, без вікових обмежень.

Цього року змагання проводились у чотирьох номінаціях. Участь у них узяли 15 творчих родин. Сімейні команди в номінації «Нехай завжди квітує дерево родинне» презентували «родинне дерево» та герб родини, які виготовлені за допомогою різноманітних матеріалів (кольорового паперу, олівців, фарб, клею тощо). У номінації «Родинне вміння з покоління в покоління»: демонстрували виготовлені в родині твори образотворчого мистецтва чи предмети художньо-декоративного та ужиткового мистецтва. «Найсмачнішим»" конкурсом, звісно, було змагання в номінації «Родинна смакота»: презентація улюбленої страви родини в будь-якій формі. А в номінації «Родинний марафон талантів – «Хвилина слави» родини представляли один творчий номер у будь-якому жанрі (вокал, хореографія, оригінальний жанр тощо).

Члени журі з нетерпінням чекали початку демонстрацій номерів команд. З досвіду минулих років було зрозуміло, що на сцені розгортатиметься дивовижне дійство. Усі пам’ятають фестиваль, на який  велика родина з’їхалася від західних кордонів до Слобожанщини, не одне покоління родини продемонструвало єдність, дружбу, збереження українських народних традицій та устоїв. А їх спів лунав так злагоджено, наче не розкидано членів родини по всій Україні, а кожного дня за великим родинним столом вони збираються й разом співають українські пісні. На пам’яті й музейна колекція вишиванок, яку репрезентувала інша родина на цьому фестивалі. З покоління в покоління в сім’ї передавалася майстерність вишивання, кожна майстриня збагачувала сімейне надбання новими узорами, барвами, технікою вишивання. У цій родині важко знайти відповідний предмет ужитку, який би умілі руки господині не прикрасили оригінальною вишивкою. Саме такі родини є джерелом істинної української культури, вони зберігають для нащадків наші національні традиції, розвивають духовність.

Цього року фестиваль вирізняла велика кількість вокальних номерів: майже кожна родина продемонструвала свої співочі таланти. Недарма ж Україна на весь світ славиться своїми мелодійними, душевними піснями. Наприклад, родина Полякових (гімназія № 287) у складі бабусі, тата, мами й доньки виконала пісню авторства голови родини, запис якої виконано в професійній студії. Цей чудовий запис поповнить скарбничку сімейних традиційних цінностей для багатьох поколінь.

Уперше на фестивалі відбувся флешмоб, який представили родина Тихонькових (ЗЗСО № 235).

Об’єднана родина Переверзій - Купчик (ДНЗ № 560), яку представляли дві сестри зі своїми дітьми (у одної мами – 3 доньки й син, у іншої – донька), демонструвала міні-інсценіровку казки Джулії Дональдсон «Груффало». Цей  дружній великий творчий колектив захопив своєю акторською майстерністю весь зал.

Зачарували всіх присутніх також вироби родини Лариси Головні. З покоління в покоління передаються у цій родині знання й уміння у вишиванні та писанкарстві. На фестивалі були представлені кращі зразки витворів народної майстрині.

По завершенні всі родини – учасники фестивалю були відзначені грамотами голови Святошинської РДА Володимира Каретка. Член журі - голова Святошинської районної організації Товариства Червоного Хреста України м. Києва Соня Карецька на згадку про це чудове свято української культури вручила всім присутнім діткам подарунки-сюрпризи.

Фестиваль добіг кінця, та от розходиться його учасникам і глядачам  зовсім не кортіло. Стільки цікавого, захопливого, пізнавального тут відбувалося цього дня. Спілкування продовжувалося й після нагородження учасників. Головним досягненням фестивалю, на думку його організаторів і учасників, є розкриття багатоманітності, багатства нашої української культури, підтримання в українських родинах кращих національних традицій, спонукання сімей до активного прояву своїх найкращих людських якостей і талантів, дружби та єдності, творчості та креативності. Та найголовнішою гордістю людей, причетних до організації цього родинного свята, є пробудження, виховання небайдужості українців, підтримання їх активної життєвої позиції, виховання патріотизму й гордості за рідну країну.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux