Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Перевір своє серце! (фото)

Опубліковано 17 березня 2015 року о 14:55
фото

За даними медичної статистики, 62,5% смертей в Україні припадає на долю серцево-судинних захворювань. За спостереженнями клініцистів, приблизно в 50% випадків госпіталізація з приводу інфаркту міокарда є першим в житті контактом хворого з кардіологом. Це пояснюється, як безсимптомним перебігом ішемічної хвороби серця (ІХС), так і частою недооцінкою хворими епізодів дискомфорту в грудній клітці.

Інше розповсюджене захворювання серцево-судинної системи – це гіпертонічна хвороба (ГХ). Як доказано у багатьох проспективних дослідженнях, вторинні зміни міокарду при ГХ (в т.ч. гіпертрофія лівого шлуночка серця) є незалежними факторами ризику інфаркту міокарда, раптової серцевої смерті, небезпечних для життя порушень серцевого ритму.

Тому необхідні зручні, доступні і в той же час достатньо надійні засоби експрес діагностики, які можуть виявити початкові ознаки відхилень в роботі серця.

Електрокардіографія, безсумнівно є найстарішим методом функціональної діагностики в кардіології. Однак чутливість та специфічність рутинного електрокардіографічного обстеження (ЕКГ) недостатньо високі. Так в роботах іноземних вчених показано, що ЕКГ спокою, що оцінюється за загальноприйнятими критеріями, залишається нормальною приблизно у 50% хворих з хронічною ішемічною хворобою серця.

Сучасні комп’ютерні технології реєстрації і аналізу ЕКГ дозволяють суттєво збільшити цінність електрокардіографічного дослідження, а удосконалення пристроїв для реєстрації ЕКГ та їх мініатюризація зробили можливість створення персонального реєстратора ЕКГ.

В міжнародному науково-навчальному Центрі інформаційних технологій і систем в рамках Державної науково-технічної програми «Образний комп’ютер» за участю вітчизняних вчених розроблена інформаційна технологія ФАЗАГРАФ, в якій використовуються оригінальні алгоритми обробки ЕКГ.

На основі проведених досліджень та медичних випробувань доведено, що запропонований метод обробки ЕКГ є інформативним для оперативного контролю функціонального стану серця людини. Дане дослідження широко застосовується при проведенні масових профілактичних обстежень (скринінгу) з метою виявлення осіб з початковими ознаками ішемічної хвороби серця та гіпертонічної хвороби.

За сприяння управління охорони здоров'я Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відтепер мешканці району отримали можливість перевірити стан своєї серцево-судинної системи.

Запрошуємо всіх бажаючих безкоштовно перевірити роботу свого серця, використовуючи інформаційну технологію ФАЗАГРАФ. Час проведення дослідження – 2 хвилини.

Обстеження проводяться на базі філії №1 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Святошинського району м. Києва, вул. Булаховського, 26, каб. № 220.

Телефон для отримання довідки: 424-13-58.  

 

Джерело: КНП «ЦПМСД №1» Святошинського району м. Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux