Головна  →  Новини  →  5 квітня 2016

«Моя нова поліція: громадська підтримка реформи національної поліції». Нова зустріч з поліцейськими у бібліотеці ім. О.Герцена (фото)

«Моя нова поліція: громадська підтримка реформи національної поліції». Нова зустріч з поліцейськими у бібліотеці ім. О.Герцена (фото)

У бібліотеках Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини триває робота в рамках проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи національної поліції». З метою напрацювання довіри до української поліції та підвищення обізнаності киян про діяльність Національної патрульної поліції, розуміння її ролі у вирішенні нагальних місцевих проблем у бібліотеці ім. О.Герцена днями пройшла чергова зустріч.

У заході взяли участь студенти ІІ, ІІІ та V курсів Київського університету права НАН України (КУП НАНУ) та поліцейські восьмої роти першого батальйону Управління патрульної поліції Святошинського району міста Києва: лейтенант Кот Ольга Миколаївна; заступник командира роти, старший сержант Чубар Микола Степанович; лейтенант, інспектор роти Печкар Сергій Миколайович.

Зустріч пройшла у формі театралізованої гри, під час якої учасники розіграли декілька конфліктних сцен із побуту пересічних мешканців міста та дали оцінку кожній окремій ситуації з позиції громадян - правопорушників, постраждалих і навіть поліцейських, які намагалися владнати конфлікт у відповідності до норм чинного законодавства. Майбутні правознавці - студенти задавали багато питань стосовно правової реформи, роботи патрульних поліцейських, цікавились робочими буднями охоронців правопорядку у місті.

Далі, вже традиційно, були фотографії на згадку та продовження спілкування за чашкою чаю, а також подарунки: значки, закладки, наклейки, ручки та магніти з символікою Нової поліції від поліцейських та подарунки від завідувача науковою бібліотекою КУП НАНУ Т.Ю. Ярошевської, яка подарувала патрульним та бібліотеці ім. О.Герцена яскраві рекламні календарі правознавчої тематики.

В кінці зустрічі звучали щирі подяки на адресу патрульних та організатора заходу – завідувача бібліотеки ім. О.Герцена Людмили Григорівни Ричек.

Шановні мешканці Святошинського району! Якщо у вас є запитання, на які ви давно шукали відповідь щодо реформи Національної поліції України, роботи патрульних, або ж ви просто хочете познайомитись з поліцейським, який патрулює ваш район, – ласкаво просимо на заходи до бібліотеки. У проекті беруть участь Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» (бульв. Р.Роллана, 13-в, тел. 405-10-10) та бібліотека ім. О.Герцена (вул. Краснова, 12, тел. 424-33-02). Слідкуйте за об’явами на сайті ЦБС «Свічадо».

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку