Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Виїзна нарада по збереженню пам’ятки архітектури по проспекту Перемоги 130/1А (фото)

Опубліковано 13 липня 2016 року о 17:35
фото

З 2012 року триває боротьба за збереження пам’ятки архітектури початку 20-го століття, що на проспекті Перемоги, 130/1А у Святошинському районі міста Києва.

Відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації постійно проводив моніторинг стану пам’ятки, звертався до силових структур з проханням розшукати власника, ініціював спільні інспекції, тощо. Голова Святошинської райдержадміністрації неодноразово звертався до міської влади з проханням допомогти вирішити питання і не дозволити зруйнувати пам’ятку архітектури.

Сьогодні, за дорученням очільника району Володимира Каретко, відбулась виїзна нарада під головуванням керівника апарату Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олексія Михайлова біля пам’ятки архітектури початку 20-століття, що за адресою проспект Перемоги 130/1А. В нараді взяли участь всі зацікавлені структури: керівники структурних підрозділів Святошинської райдержадміністрації: Трусова І.В. – начальник відділу культури та охорони культурної спадщини, Кравченко О.О. – начальник відділу з питань майна комунальної власності, Гребенюк Л.С. – заступник начальника відділу контролю за благоустроєм та інші спеціалісти відділів та управлінь; Печінкін А.В. – заступник начальника відділу інспекції Державного контролю об’єктів культурної спадщини та археологічного нагляду управління збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини Департаменту культури КМДА, представник Святошинського управління поліції ГУ Національної поліції міста Києва.

На нараді розглядалось питання щодо неналежного стану пам’ятки і повернення  її до комунальної власності громади міста Києва, через невиконання умов договору та неможливість, впродовж чотирьох років, знайти власника цієї будівлі.

Сьогодні, Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація розшукала власника будівлі – ТОВ «Юпітер Фінанс», який зустрівся з членами комісії біля будівлі по проспекту Перемоги 130/1А. На вимогу голови комісії - керівника апарату Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Михайлова Олексія. та членів комісії, терміново привести пам’ятку до належного стану, відповідно до умов договору, директор ТОВ «Юпітер Фінанс» запевнив, що до кінця серпня цього року будівля буде відреставрована, з дотриманням усіх норм чинного законодавства України.

Воістину кажуть, що капля і камінь точить. Сподіваємось, що чотирирічна війна районної влади за збереження пам’ятки архітектури завершується перемогою влади і власник ТО «Юпітер Фінанс» в особі директора  проведе всі реставраційні роботи, згідно з вимогами договору і збереже для нащадків красиву пам’ятку культурної спадщину початку 20-століття.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux