Головна  →  Новини  →  2 вересня 2016

У КУП НАНУ відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти (фото)

У КУП НАНУ відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти (фото)

1 вересня 2016 року в Київському університеті права Національної академії наук України відбулися урочистості з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників у студенти. Урочистий захід відкрив ректор, професор Юрій Бошицький, який привітав учасників заходу та зазначив, що сьогодні держава покладає великі надії на КУП НАНУ у вихованні нової інтелектуальної еліти юристів, які зможуть забезпечити стрімко зростаючі потреби національної гуманітарної сфери. КУП НАНУ – це ВНЗ, де пріоритетами для нас є не тільки орієнтир на високий рівень професійних знань у галузі права і міжнародного права, але і ґрунтовна мовна підготовка. Поряд з поглибленим знанням української мови наш студент має можливість вивчати англійську, французьку та німецьку мови. Випускники-магістри за спеціальністю «Міжнародне право», отримуючи дипломи, крім фаху «Юрист-міжнародник» отримують ще й кваліфікацію «перекладач».

Основні напрями міжнародного співробітництва університету реалізуються в рамках 120 угод про співпрацю. Це – 22 країни світу та 47 навчальних закладів. Університет активно розвиває напрям підготовки фахівців за спільними магістерськими програмами з університетами інших країн світу. Сьогодні в Україні тільки ми є єдиним вузом, який здійснює підготовку фахівців за спільною магістерською програмою з міжнародного права «Міжнародна безпека держави» з Варненським вільним університетом ім. Черноризця Храбра (Болгарія).

Університет розпочинає в 2016-2017 н.р. підготовку фахівців за спільними програми з університетами Польщі, Чехії та Грузії.

На урочистостях були присутні поважні гості: Шевцов Андрій, директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України; Богініч Ольга, головний спеціаліст Департаменту вищої освіти МОН України; Шемшученко Юрій, почесний ректор КУП НАНУ, директор Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України, доктор юридичних наук, професор, академік НАН України; Антоніо Інкампа, професор, доктор юридичного факультету Барського університету «Aldo Moro» (Італія); Пан Петар Танєв, радник Посольства Республіки Болгарія в Україні; Товт Михайло Михайлович, почесний голова Демократичної спілки угорців України. Андрій Шевцов, директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України привітав усіх присутніх від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та зазначив, що інтеграція національної освіти в європейський простір розширює демократичні засади вишу, забезпечує студентам реалізацію здібностей у процесі навчання, а випускнику – конкурентоспроможність в умовах сучасного ринку праці.

Присутні почесні гості щиро привітали присутніх з Днем знань, захід проходив у режимі онлайн, звучали англійська, українська мови.

Студенти виголосили «Клятву першокурсника» перед присутніми на вірність Україні, традиціям студентам Київського університету права НАН України. На завершення церемонії відбулося урочисте вручення студентських квитків першокурсникам та молебень біля каплички Преподобного Нестора Літописця – покровителя освітян на території КУП НАНУ. Слід зазначити, що отець Феодосій акцентував увагу присутніх на тому, що постать Преподобного Нестора Літописця тісно пов’язана з іменем Миколи Святоші, на честь якого названо наш район. Студенти Київського університету права Національної академії наук України вітають містян Святошинського району з Днем знань – всенародним святом.

 

Джерело: КУП НАНУ

Перейти до спискуВерсiя для друку