Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Рейтинг найбільш безпечних обігрівачів!

Опубліковано 02 листопада 2016 року о 15:28
фото

Перш, ніж зупинитися на одному з типів обігріву, потрібно врахувати ваші цілі й потреби: для якого приміщення купується обігрівач, як часто і в яких випадках він буде використовуватися, хто буде його експлуатувати.

1 місце: Конвекторні обігрівачі

Спеціалісти вважають, що саме цей обігрівач варто придбати, якщо головним критерієм вибору для вас є безпека.

Такі обігрівачі мають низьку температуру корпусу, яка зазвичай не перевищує 60 градусів. Конвектор можна поставити навіть у дитячій кімнаті - дитина не обпечеться. Також обігрівачі можна залишати включеними без нагляду.

Принцип дії:

Холодне повітря проходить через отвори в нижній частині обігрівача, контактує з нагрівальним елементом, і, нагріваючись, виходить назовні через отвори у верхній частині. Таким чином, за рахунок безперервного руху теплого повітря, приміщення нагрівається досить швидко.

2 місце: Інфрачервоні обігрівачі

Температура нагріву плівок інфрачервоного обігрівача не перевищує 40-55 градусів, але навіть якщо вона раптом підвищиться, то горіти в самих плівках нічому. Тобто ці пристрої можна спокійно залишати вдома самому без нагляду. Так само важливим фактором є те, що обігрівач не спалює повітря, не подразнює органи дихання і не пересушує шкіру.

Принцип дії:

Інфрачервоні обігрівачі нагрівають безпосередньо предмети, розташовані в приміщенні - меблі, стіни, підлогу. А потім вже від цих предметів нагрівається і повітря.

3 місце: Масляні обігрівачі

Масляні обігрівачі на сьогоднішній день залишаються найбільш популярними і затребуваними. Традиційно вони вважаються досить безпечними, але все ж, час від часу, пожежі трапляються і з їх вини. Пов'язують це не стільки з самими обігрівачами, скільки з поганою проводкою і зневагою простих правил експлуатації. Такі обігрівачі потрібно встановлювати строго у вертикальному режимі, перевертати їх не можна, так як в горизонтальному положенні може порушитися циркуляція масла, що зазвичай призводить до перегоранню важливих елементів обігрівача. Не рекомендується користуватися подовжувачами. Також мінусом є досить висока температура поверхні - до 100 градусів , що може призвести до опіків.

Якщо дотримуватися всіх правил безпеки - обігрівач прослужить досить довго і ніяких проблем з ним не буде.

Істотним плюсом є те, що масляний радіатор не спалює повітря, тому його можна тривалий час використовувати у приміщенні, де знаходяться люди.

Принцип дії:

Масляний обігрівач дуже схожий на звичайну батарею, тільки всередині знаходиться не вода, а масло і нагріває його електричний тен. Від масла нагрівається корпус радіатора, а потім і навколишнє повітря. У радіатора немає відкритого нагрівального елемента, тому нічого страшного не трапиться, якщо на нього впаде газета чи ковдра.

4 місце: Тепловентилятори

З нашого списку такі обігрівачі є найменш бажаними, хоча вони досить популярні серед киян. Серед всіх поширених видів обігрівачів, тепловентилятори вважаються найменш безпечними, до того ж, вони випалюють повітря в приміщенні. А це може негативно позначитися на самопочутті людей, які довгий час знаходяться в одній кімнаті з таким обігрівачем. Тим не менш, всі тепловентилятори оснащені захистом від перегріву, в небезпечних випадках, як запевняють виробники, вони відключаються автоматично.

Принцип дії:

Обігрівач включає в себе нагрівальний елемент та вентилятор, поміщені в пластмасовий або металевий корпус. Вентилятор рівномірно розподіляє нагріте повітря по приміщенню. Такий обігрівач легкий і компактний, а вартість його на порядок нижче всіх перерахованих вище.

Не рекомендуємо використовувати:

- Газові обігрівачі;

- Дизельні обігрівачі;

- Вентиляторні печі;

- Обігрівачі "кустарного виробництва".

 

Джерело: відділ з питань надзвичайних ситуацій


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux