Головна  →  Новини  →  22 березня 2017

У бібліотеках ЦБС «Свічадо» відбулися заходи до Всесвітнього дня поезії – «Поезія, це завжди неповторність» (фото)

У бібліотеках ЦБС «Свічадо» відбулися заходи до Всесвітнього дня поезії – «Поезія, це завжди неповторність» (фото)

З нагоди Всесвітнього дня поезії, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення), у Центральній районній бібліотеці ЦБС «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини відбулась зустріч учнів 8-в класу Спеціалізованої школи №76 ім. О.Гончара з поетом – святошинцем – Анатолієм Адольфовичем Урбаном.

У цій людині дивним чином поєднались талант митця, безмежна любов до Батьківщини, глибоке розуміння світу, мудрість і скромність. Він один з найкращих друзів бібліотеки, якого завжди раді бачити і чути, член Спілки журналістів України, учитель, редактор університетської газети «Україна». Усі ці амплуа лише доповнюють неповторну особистість Анатолія Адольфовича, який сьогодні був таким ліричним, що дуже імпонувало молоді. Мрійливі і задумливі вони з задоволенням слухали прекрасну лірику із збірок «Вишневий цвіт», «Добрий слід на землі» «Отак живу»; ознайомились з пісенною творчістю поета, у доробку якого понад 30 ліричних пісень.

Поетичний вечір «На крилах поезії», відбувся у бібліотеці ім. О.Герцена, який відвідали учні 7-х класів Спеціалізованої школи №185 ім. В.Вернадського. Бібліотекар І категорії – Анжеліка Волович розповіла присутнім про історію свята, про своє відчуття поезії, читала свої улюблені твори Л.Костенко, Т.Шевченка та інших авторів. Під час заходу організатори влаштували конкурс з поетики; присутні вправлялись писати власні вірші та опановували майстерність декламації поетичних творів.

 До бібліотеки для дітей «Книжкова світлиця», завітали учні 2-в класу середньої загальноосвітньої школи №281 на чолі з керівником Цимбал О.С., щоб познайомитися з кращими зразками української поезії ІХ -ХХ століття.

Під час заходу діти познайомились з творчістю К.І.Чуковського, разом з бібліотекарями І категорії Н.В.Юркіною та Т.М.Бордійчук створили «Чудо-дерево» за творами улюблених поетів, взяли участь у літературній вікторині.

У бібліотеках «Джерело», ім. В.Стефаника та ім. О.Блока розгорнуті книжкові виставки, які містять підбірку поезії сучасних авторів та класиків української та зарубіжної літератури.

Шановні користувачі! Бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» запрошують познайомитись з матеріалами, підготовленими до Всесвітнього дня поезії, долучитися до великого та вічного разом з бібліотеками.

Довідково: дату святкування Всесвітнього дня поезії встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році. Перший Всесвітній день поезії пройшов у столиці Франції у 2000 році, в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якомога більше суспільної уваги.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку