Головна  →  Новини  →  10 квітня 2017

Конкурс «Іду з дитинства до Тараса»

Конкурс «Іду з дитинства до Тараса»

Незабутні враження та подарунки отримали юні користувачі бібліотеки для дітей «Промінець» Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини – Курінна Анна та Тихомиров Кирило, за участь у конкурсі «Іду з дитинства до Тараса», який щорічно проходить у Центральній бібліотеці імені Т.Г. Шевченка для дітей міста Києва.

Конкурсна програма передбачала виконання окремих творів Т. Г. Шевченка (бажано поза шкільної прог­рами), уривків з його поетичних чи прозових творів, композицій за творами письменника.

До участі у конкурсі готувались заздалегідь. Бібліотекарі І категорії Наталія Горобець та Анжеліка Волович допомогли дітям обрати твір та зробити його постановку. Для декламування та інсценізації обрали вірш «Минають дні, минають ночі…». Перевтілившись у образ малого Тараса та його сестри Катерини – Кирило та Анна декламували вірш; словами Великого Шевченка розмірковували над тяжкою долею пригнобленого люду.

За талановите та проникливе виконання твору діти отримали грамоти учасників конкурсу та книги в подарунок від бібліотеки.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку