Головна  →  Новини  →  10 липня 2017

Викладачі КДМШ №23 виступили у Державному музеї книги та друкарства України (фото)

Викладачі КДМШ №23 виступили у Державному музеї книги та друкарства України (фото)

Днями в Державному музеї книги і друкарства України, розташованому на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбувся сольний концерт молодої співачки (драматичне сопрано), магістра Націона́льної акаде́мії керівни́х ка́дрів культу́ри і мисте́цтв Анни Гудович, концертмейстер – лауреат міжнародних конкурсів Тетяна Борисенко.

Ведучою концерту була викладач теоретичного відділу Київської дитячої музичної школи №23 відділу культури та охорони культурної спадщини Ірина Дьяченко, яка налаштовувала слухачів на сприйняття музичних творів, висвітлюючи деякі подробиці щодо історії їх написання та стислої анотації окремих номерів, що виконувалися.

У концерті прозвучали вокальні твори зарубіжних (переважно італійських) композиторів, в основному, окремі номери з опер, як вельми знаних, так і маловідомих широкому колу слухачів у нашій країні. Було виконано фрагменти з опер: "Пікова дама" П. Чайковського, "Андре Шеньє" Умберто Джордано, "Сільська честь" П'єтро Масканьї, "Бал-Маскарад" і "Сила долі" Джузеппе Верді, "Джоконда" Амількаре Понкіеллі, "Валлі" Альфредо Каталані, а також твори у жанрі камерно-вокальної лірики Петра Чайковського та Густава Малера.

Всі присутні в концертній залі дякували артистам щирими оплесками, за виконання шедеврів світового музичного мистецтва і побажали їм подальших творчих успіхів.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку