Головна  →  Новини  →  5 лютого 2018

Орієнтир у світі професій. Профорієнтаційна освіта у бібліотеці для юнацтва ім. Н.Рибака ЦБС «Свічадо» (фото)

Орієнтир у світі професій. Профорієнтаційна освіта у бібліотеці для юнацтва ім. Н.Рибака ЦБС «Свічадо» (фото)

Важливим напрямком роботи бібліотеки для юнацтва ім. Н.Рибака Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини є  профорієнтаційна робота серед молоді та старшокласників. Вказаний напрямок роботи успішно реалізовує  клуб профорієнтаційної освіти «Орієнтир», який вже третій рік поспіль працює у бібліотеці. До профорієнтаційних лекцій вже звикли учні і вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, які співпрацюють з бібліотекою. Останнім часом інформаційні матеріалами про професії та освіту  можна отримати не тільки у бібліотеці ім. Н.Рибака – для зручності та оперативності обслуговування, бібліотекарі доносять  потрібну профорієнтаційну інформацію безпосередньо до учнівсько-учительських колективів. 

Черговий профорієнтаційний дайджест для учнів старших класів Спеціалізованої школи № 40 презентував  професії сфери ресторанного бізнесу – галузь з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. Організатори заходу розповіли присутнім про особливості професій хостес, сомельє, офіціатів, барменів, метрдотеля, кухарів, шеф-кухарів, керуючих рестораном - професії, від яких значною мірою залежить імідж та успіх закладу.

Бібліотекарі ознайомили присутніх з переліком Вищих навчальних закладів та надали інформацію про наявність на ринку освіти  вузько профільних навчальних курсів, шкіл, навчальних комбінатів, що готують молодших спеціалістів для сфери ресторанного бізнесу.

Шановні користувачі! Робота клубу «Орієнтир» –  це можливість пізнання про світ професій, адже  юність – це час роздумів про майбутнє, побудови планів, визначення перспектив свого життя.  Звертайтесь – у бібліотеці допоможуть Вам з інформацією (вул. Петрицького, 5/9).

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку