Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2018

Фестиваль «Історії Борщагівського краю» знову об’єднав друзів (фото)

Фестиваль «Історії Борщагівського краю» знову об’єднав друзів (фото)

Вдруге районний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Історії Борщагівського краю» зібрав знавців історії та патріотів Борщагівки з числа учнів загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів, учасників громадських об’єднань дітей та молоді, педагогів, учених, краєзнавців, громадських діячів, усіх, кого цікавить історія Микільсько-Борщагівського житлового масиву, неіснуючих уже сіл Микільська, Братська й Михайлівська Борщагівки, історичної місцевості Борщагівка. Захід від заснування приурочено до свята Покрови, Дня захисника України та Дня козацтва та цьогоріч до цих святкових дат додалася іще одна – 875 років не стало чернігівського князя Святослава Давидовича, що на схилі літ пішов у чернецтво й отримав у народі ім’я Святоша. На честь нього за літописами й названо наш район.

Цього року гостей фестивалю радо зустрів ЗЗСО № 76 (вул. Жмеринська, 8) через надзвичайно велику кількість бажаючих бути присутніми на ньому. Захід підготували педагоги школи № 281 і проходив він під гаслом «Традиції і звичаї Борщагівок в культурі та побуті українського народу».

Учасникам було запропоновано за напрямом презентації «Борщагівський край в кіно-, фотодокументах» репрезентувати її у форматі літературно-музично-театралізованої композиції відповідно до особливостей історичного часу, використовуючи метод «занурення в епоху».

У фестивалі взяло участь 15 команд. Усі вони продемонстрували високий рівень підготовки, глибоку обізнаність у темі та неабияку вмотивованість. Чудові концертні номери подарували талановиті учні ЗЗСО № 76 і 281. Голова журі фестивалю заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва відзначила зростання інтересу молоді до історії свого краю, популярності фестивалю серед святошинців: «Ми бачимо, скільки учасників, гостей цього року зібрав фестиваль. Вітаю всіх його учасників з цим чудовим святом, яке ви нам подарували. Популярність цього фесту зростає з кожним роком. І це не може не радувати, адже знання своєї історії, свого коріння є підґрунтям для успішної побудови світлого, кращого майбутнього. Традиції – це не тільки те, що перейшло нам від далеких нащадків. Ми також формуємо нові українські традиції. І сьогоднішній захід – гідне тому підтвердження», - сказала Наталія Гусєва.

За вибором компетентного журі за глибоке знання історії рідного краю, високі артистичні дані, виявлені під час репрезентування презентацій, патріотизм та волю до перемоги: 

Гран-прі фестивалю присуджено команді ЗЗСО № 206 імені Леся Курбаса;

І місце – команді ЗЗСО № 281;

ІІ місце – команді ЗЗСО № 235 імені Вячеслава Чорновола;

ІІІ місце – команді ЗЗСО № 196.

Усі команди-переможці нагороджені грамотами Святошинської РДА та отримали від очільника району Володимира Каретка солодкі подарунки, а помічник народного депутата України Олександра Третьякова Ірина Савченко вручила командам-переможцям сертифікати на відвідання Київського планетарію. Решта команд отримали відповідні дипломи учасників районного фестивалю. Усі команди – учасники фестивалю «Історії Борщагівського краю» у подарунок отримали від голови Святошинської РДА Володимира Каретка цікаві книги на історичну тематику з його підписом-побажанням.

Перейти до спискуВерсiя для друку