Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Свято Жіноцтва, захід – присвята найкращій половині людства, ушанування найдостойніших її представниць пройшло сьогодні у центрі культури «Святошин» (фото)

Опубліковано 22 березня 2019 року о 20:10
фото

Перед Творцем схиляюся в пошані,

Не знаю, де слова подяки взяти

За той безцінний дар, що нам послав він

Й дозволив ЖІНКОЮ його назвати!

(Ігор Федчишин, Ода жінці)

 

Немає кращого на світі свята, ніж свято вшанування жінки. І не дарма у цьому залі шана й любов до неї мов розчинені в повітрі. Сьогодні в концертному залі ЦК «Святошин» відбулося грандіозне вшанування Жіноцтва Святошинського району. Уже третій рік поспіль за ініціативою ГО «Жінки – Берегині» під патронатом голови Святошинської РДА Володимира Каретка традиційно весняної пори проводиться відзначення кращих представниць прекрасної половинки людства у нашому районі. Значуща роль жінки в історії, у громадському житті беззаперечна й має безліч підтверджень. Важко знайти сферу суспільної діяльності, чи то буде соціальна, економічна, політична або духовна сфери життя, де б жінка сьогодні не могла себе реалізувати. І вона успішно це робить.

Саме з метою утвердження високого статусу української жінки у суспільстві було засновано цей конкурс, який з кожним роком набирає обертів. Участь у Лідерському рейтингу серед кращих жінок Святошинського району міста Києва «Жінка – Українка» на добровільних засадах беруть жінки Святошинського району міста Києва, незалежно від віку, соціального становища, професійної діяльності, які своєю діяльністю сприяють розвитку району в усіх сферах суспільного життя, є неформальними лідерами в різних галузях, досягли конкретних успіхів в громадсько-політичній сфері життя місцевої громади.

На початку урочистостей відбулося нагородження лауреатів районного етапу Міської конкурсної програми «Киянка року» у 2018 році, запровадженої в місті Києві 2006 року, яка передбачає щорічне відзначення жінок, які своєю діяльністю сприяють розвитку всіх сфер суспільного життя міста, впливають на його громадське життя і є неформальними лідерами в різних галузях діяльності. Відповідні дипломи їм вручив голова Святошинської РДА Володимир Каретко. До слова, переможницею районного етапу міського конкурсу «Киянка року в номінації «За внесок жінки у розвиток культури та мистецтв» стала Баштан Олеся Сергіївна, завідувач відділу музично–теоретичних дисциплін КДМШ № 23. Пам’ятну відзнаку Олеся Сергіївна отримала напередодні 8 березня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Після цього перейшли безпосередньо до церемонії вручення відзнак Лідерського рейтингу серед кращих жінок Святошинського району міста Києва «Жінка–Українка».

Цього року у 22 номінаціях було представлено 38 учасниць.

Переможцям і лауреатам у номінаціях: «Жінка – активна громадська діячка», «Жінка в благодійній діяльності», «Жінка - науковець року», «За внесок жінки в охорону здоров’я», «За значний внесок жінки у розвиток сестринської справи в охороні здоров’я» - відзнаки вручав голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

Переможцям і лауреатам у номінаціях: «Жінка – державний службовець року», «За внесок жінки у розвиток місцевого самоврядування», «За внесок жінки у розвиток сфери соціального захисту», «За внесок жінки у розвиток сфери зайнятості» - помічник народного депутата України Олександра Третьякова Микола Чернецький.

Несподіванкою для всіх присутніх у залі, у тому числі й номінантів, стало відзначення Грамотою Верховної Ради України двох чарівних святошинок, гідних представниць жіноцтва Святошинського району, непересічних, соціально активних особистостей: начальника відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА Ірини Романенко й директора ЗЗСО № 281 Людмили Цимбал.

Переможцям у номінаціях: «Жінка – промисловий працівник року», «За внесок жінки у розвиток житлово-комунального господарства», «Жінка - господарочка» - перший заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Пилипчук.

Переможцям і лауреатам у номінаціях: «За внесок жінки у розвиток освітньої галузі», «За внесок жінки в інновації дошкільної освіти», «За внесок жінки у розвиток культури і мистецтв», «За досягнення жінки у сфері фізичної культури та спорту» - начальник управління освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Юрій Дубовецький.

Переможцям у номінаціях: «Героїчна постать», «Жінка рятівник», «Жінка у волонтерському русі» - військовий комісар міста Києва Сергій Клявін.

Переможцям і лауреатам у номінаціях: «За внесок жінки у розвиток духовності», «Жінка – берегиня сімейних цінностей», «Жінка – мироносиця» - Протоієрей Віталій Клос, професор, проректор Київської православної богословської академії.

Упродовж усієї урочистої церемонії створювали незабутній святковий настрій присутнім представники творчої інтелігенції району. Зі всією жіночою аудиторією, присутньою у концертному залі ЦК «Святошин», ділилися своїм талантом представники закладів естетичного виховання. Хедлайнерами сьогоднішнього свята були Станіслав Зубар – лауреат міжнародних конкурсів і фестивалів, володар Гран-прі міжнародного конкурсу імені Мусліма Магомаєва та Сергій Виговський, володар Гран-прі міжнародних конкурсів, які подарували жінкам нашого району незабутні враження й емоції.

Наші дорогі святошинки в продовження свого жіночого свята цього дня відчули всю любов, повагу, визнання їх талантів і заслуг з боку вдячної святошинської громади, отримуючи нагороди й слова вітання з рук знаних у районі чоловіків.

 

Що дав Творець тоді до тої глини,

Із кого образ став він твій ліпити -

Не знає людство правди і понині,

І тайну цю нікому не відкрити!

 

Бо в твоїм образі усі земні бажання,

Усі земні здобутки і звитяги.

У твоїм образі витає дух Кохання,

Дух Ніжності, дух Вірності й Поваги!

 

Перед Творцем схиляюся в поклоні,

Його творінню возсилаю шану,

Коли він брав моє ребро в долоні -

Шматочок серця взяв мого, кохана!

(Ігор Федчишин, Ода жінці)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux