Головна  →  Новини  →  23 серпня 2019

Бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» презентують до Дня незалежності України

Бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» презентують до Дня незалежності України

З нагоди відзначення Дня Державного Прапору України та 28-ї річниці незалежності України у бібліотеках Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини організований цикл найрізноманітніших заходів. У читальних залах бібліотек розгорнуто книжкові експозиції, які ознайомлюють користувачів з літературою, що висвітлює шлях, пройдений нашою державою у різні історичні періоди, та відкривають історію виникнення державних символів України та їх використання, а також презентують періодичні видання з тематичними матеріалами.

У бібліотеці ім. Махтумкулі пройшов патріотичний флешмоб «Самостійній Україні жити у віках!», центральною експозицією якого стала художня робота народної майстрині з вишивки бісером Вікторії Шевчук. Наймолодші читачі бібліотеки ознайомились з новою літературою «Подорожуємо Україною», взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Моя Україна», декламували вірші «Про рідну Батьківщину, що зветься Україна» та танцювали під запальні та святкові пісні, які оспівують красу та велич нашої держави.

У рамках тижня інформування «Незламна воля, твоя Україно» у бібліотеці для дітей ім. М. Дубова проведено дитячо-юнацький марафон «Я українець, я патріот», присвячений новітнім героям України та патріотичне рандеву «Наш прапор житнім золотом цвіте». Заходи доповнювалися книжковою виставкою-екскурсією «Незалежній Україні слава нині і вовік», оглядами та історичними хроноскопами. Інформаційний тиждень завершив майстер-клас по виготовленню голубів миру з паперу. На крилах голубів діти написали найкращі побажання своїй країні, адже голуб – це символ миру, а у християнстві – символ Святого Духа, тому щиро віримо, що надії та мрії дітей обов'язково долинуть до небес і Господь подарує нашій країні мир.

Патріотичну панораму «Єдина! Вільна! Неподільна!» заплановано до проведення у бібліотеці ім. О. Блока, в рамках якої буде розгорнута книжкова виставка та проведено засідання «круглого столу».

У бібліотеці для дітей «Книжкова Світлиця» можна буде здійснити патріотичну подорож «Сяє наче сонце слово – Україна», а також ознайомитись з книжковою виставкою «Живи і міцній українська державо!».

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» і долучитися до тематичних заходів із нагоди відзначення Дня незалежності України, які триватимуть до кінця серпня.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку