Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Святошин узяв участь в загальноміській акції «Мир і єдність Україні!» (фото)

Опубліковано 21 вересня 2019 року о 14:27
фото

У столиці сьогодні відбулася акція «Мир і єдність Україні!» до Міжнародного дня миру. Участь у ній узяли керівництво міста, представники центральних органів виконавчої влади, представники ООН, громадських організацій ветеранів, інвалідів, жінок, учасники антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, молодь Києва.

Долучилася до заходу й активна громадськість Святошинського району. У нашій колонні йшли представники громадських організацій ветеранів «Спілка ветеранів антитерористичної операції Святошинського району міста Києва» та «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій», учнівська і студентська молодь, педагогічний актив, представники соціального захисту району, громадські активісти.

О 09:30 відбулося покладання квітів біля Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 27). Після цього учасники акції урочистою ходою попрямували до Національного музею історії України у Другій світовій війні, де відбувся святковий мітинг.

Довідково:

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати у 1982 році. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.

У рамках святкування Міжнародного дня миру завжди відбуваються заходи, метою яких є залучення уваги саме до проблеми миру у всьому світі. Незмінно на початку заходу звучить символічний Дзвін миру. Відповідний дзвін був відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Перший Дзвін миру був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 р. У 1996 році такий самий дзвін був встановлений у резиденції ООН у Відні. Дзвін миру встановлений у багатьох містах Японії, великих містах Німеччини (1989), Польщі, Туреччини (1989), Мексики (1990), Австралії (1992), Монголії (1993), Філіппін (1994), Канади (1996), Бразилії (1997), Аргентини (1998), Еквадору (1999), Узбекистану (2003) та інших країн.

Церемонія, під час якої обов’язкова хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах, триває приблизно 15 хвилин. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у Дзвін миру.

Цей дзвін дзвонить усього двічі на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз – з нагоди святкування Міжнародного дня миру.

День миру в Україні встановлений Указом Президента у 2002 році і відзначається щороку 21 вересня – у Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Крім того, у Києві до Міжнародного дня миру щорічно проводиться Марш миру за участю представників громадських організацій жінок, ветеранів, інвалідів, молоді, депутатського корпусу на підтримку інших країн, що відстоювали мир на своїх територіях.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux