Головна  →  Новини  →  10 грудня 2019

У Святошинському районі пройшов ІХ районний конкурс відеороликів у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (фото)

У Святошинському районі пройшов ІХ районний конкурс відеороликів у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (фото)

З 25 листопада по 10 грудня у багатьох країнах світу проходить міжнародна акція «16 днів проти насильства». Жвавий відгук ця акція, мета якої - сприяти утвердженню ненасильницької ідеології та створити простір, вільний від усіх форм насильства, отримала і в Україні, зокрема, і в Святошинському районі. Проблема насильства, його причин, наслідків та пошуку ефективних шляхів подолання набуває все більшої актуальності для українського суспільства, незалежно від віку, статі, етнічного походження, фізичних та матеріальних можливостей людини.

З метою попередження насильства в сім'ї та жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, для підвищення обізнаності учнівської, студентської молоді та батьківської громадськості Святошинського району щодо проблем подолання гендерних стереотипів у суспільстві, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків у Святошині проводиться низка відповідних заходів. Найбільш затребуваним з них є районний конкурс учнівських короткометражних відеороликів, який проводиться вже 9 раз.

Конкурс відеороликів – гарна нагода привернути увагу учнів та їх батьків до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, гендерного насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми.

Цього року на конкурс було подано 19 відеороликів. Деякі школи не обмежились лише однією роботою, що свідчить про актуальність та суспільну затребуваність тематики конкурсу. Автори відеосюжетів під час підготовки, зйомки, озвучування та монтажу своїх відеоробіт дуже хвилювались, намагаючись донести свої думки та відчуття до глядачів. Надані конкурсні роботи вирізнялися різноманіттям жанрів. Серед продемонстрованих робіт були і проморолик, і соціальна реклама, і відеокліп, і соцопитування.

16 грудня 2019 року в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Святошинської РДА (вул. Гната Юри, 14-Б) відбудеться фінал ІХ районного конкурсу короткометражних відеороликів соціальної тематики, на якому буде відзначено авторів найкращих, на думку членів журі, робіт.

До відома:

Міжнародна акція «16 днів проти насильства» була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства в 1991 році. Її мета - сприяти утвердженню ненасильницької ідеології та створити простір, вільний від усіх форм насильства. У 2001 році приєдналася до цієї акції, яка об'єднує громадян з більш ніж 100 країн світу, і Україна.

Дати акції символічно наголошують на зв’язку між насильством стосовно жінок та правами людей: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку