Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відкриття центральної районної бібліотеки Святошинського району після модернізації

Опубліковано 12 лютого 2020 року о 17:31
фото

 

Оновлену Центральну районну бібліотеку Централізованої бібліотечної системи "Свічадо" відділу культури та охорони культурної спадщини (бульв. Ромена Роллана, 13-В), на базі якої з початку поточного року впроваджується пілотний проект з модернізації бібліотек міста Києва, після проведення капітального ремонту та модернізації відкрили сьогодні у Святошинському районі.

На урочистому офіційному відкритті були присутні в. о. голови Святошинської РДА Андрій Трамбовецький, в. о. заступника голови Святошинської РДА Ірина Жидченко, народний депутат України Микола Тищенко, депутат Київради Вікторія Муха, директор  Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Діна Попова та інші поважні гості.

Присутніх ознайомили із сучасним, інноваційним закладом культури, що із звичайної книгозбірні перетворився в культурно-мистецький, інформаційно-освітній центр, у якому зроблено все для задоволення найширших потреб мешканців району.

У 2017 році за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, ініціативи Департаменту культури КМДА та підтримки голови постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторії Мухи розпочався капітальний ремонт приміщення Центральної районної бібліотеки ЦБС "Свічадо" та впровадження на базі бібліотеки пілотного проекту "Бібліотека HUB". Реалізувала проект Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація.

І от цього року святошинці отримали бібліотеку нового зразка – епіцентр соціокультурних подій, центр продуктивної роботи, навчання, пізнавального дозвілля, громадський корисний простір з мобільною системою меблів, можливістю підключення до мережі «Інтернет» у будь-якій точці приміщення, з доступом до електронних інформаційних баз даних публічних бібліотек усіх рівнів.

Зонування бібліотечного простору дало можливість забезпечити швидке обслуговування користувачів відповідно до їх потреб. До послуг відвідувачів - загальний публічний простір з інтерактивним залом на 60 місць, який обладнано комплексом технічних засобів для відеопереглядів, презентацій, творчих зустрічей тощо;  інформаційно-інтелектуальна та лаундж зони, мінібіб для дітей, переговорна кімната, поліграфічна база бібліотеки, укомплектована найновішими технічними засобами (комп'ютерною технікою, ксероксами, принтерами, ламінатором, 3D-принтером тощо); місця для індивідуальної роботи з ПК та навчання, роботи людей з особливостями фізичного здоров'я.

Сьогодні Центральна районна бібліотека ЦБС "Свічадо" - це бібліотека європейського рівня, здатна задовольнити інформаційні, освітньо-культурні потреби громади, центр саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу, культурний простір.

Історична довідка:

Формування фондів бібліотеки розпочалося 1938 року в невеличкому приміщенні при гуртожитку по вулиці Гарматній. Велику роль у її становленні, зростанні фондів відіграла численна прогресивно налаштована інтелігенція Києва та представники інших верств населення, які безкорисливо допомагали бібліотеці, дарували свої домашні книжкові зібрання. У роки Другої світової війни кияни ховали книги по своїх домівках,  неначе дорогоцінний скарб.

У 1969 році, з початком забудови бульвару Ромена Роллана, бібліотека отримує нове приміщення за адресою: бульвар Р. Роллана, 13-В. У 1973 році в результаті централізації у бібліотечній галузі створено Централізовану бібліотечну систему району та визначено бібліотеку Центральною  районною  бібліотекою Ленінградського району міста Києва. У 1975 році бібліотеці присвоюють звання письменника та критика Віссаріона Бєлінського, з 1994 року вона має сучасну назву - Центральна районна бібліотека Централізованої бібліотечної системи "Свічадо".

Особливий  внесок у розвиток матеріально-технічної бази та роботу бібліотеки внесли  її колишні директори: Маракуліна Т. І. і Кручківська М. Д. З 1992 року керує колективом ЦБС "Свічадо" - Тімашова В.М. У процесі інтенсивного використання приміщення  виникає гостра потреба в його капітальному ремонті, а розвиток інформаційного суспільства у ХХІ ст. диктує потребу реформування бібліотечної галузі, переформатування всіх напрямів роботи бібліотеки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux