Головна  →  Новини  →  21 лютого 2020

Кількість зареєстрованих у м. Києві фізичних осіб – підприємців на спрощеній системі оподаткування продовжує зростати

Кількість зареєстрованих у м. Києві фізичних осіб – підприємців на спрощеній системі оподаткування продовжує зростати

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що на початок 2020 року кількість зареєстрованих фізичних осіб – підприємців (далі - ФОП) на спрощеній системі оподаткування у м. Києві становила 162 324 особи, що на 15 793 особи  більше ніж на початок 2019 року.

Суттєво зросла кількість ФОП на спрощеній системі оподаткування, які обрали третю групу - 101 305 осіб, що на 13 155 осіб більше ніж на 1 січня попереднього року.

 Відповідно спостерігається позитивна динаміка росту бюджетних надходжень від сплати єдиного податку.

Так, у 2019 році платниками до місцевого бюджету м. Києва було сплачено 5,54 млрд грн. єдиного податку, що на 21,8% більше ніж у 2018 році (4,33 млрд грн) та становить 22,2 %  від надходжень по Україні (по Україні всього надійшло 24,95 млрд грн).

Це свідчить про пожвавлення ділової активності на рівні мікробізнесу і відповідно збільшення надходжень до бюджету від єдиного податку. Зі свого боку, податкова служба м. Києва й надалі покращуватиме якість податкового сервісу, у тому числі розширюючи перелік та якість електронних послуг.

Вже зараз для ФОП – платників єдиного податку надана можливість за допомогою засобів телекомунікаційної системи направити заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, подати запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, отримати витяг з реєстру платників єдиного податку та отримати відомості про доходи.

Детально ознайомитись з Порядком отримання відомостей про доходи можна на офіційному веб-порталі ДПС у рубриці: Фізичним особам/отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді за посиланням: https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку