Головна  →  Новини  →  25 березня 2020

Віталій Кличко: «Столичні лікарі отримують консультації та поради від колег з Китаю»

Віталій Кличко: «Столичні лікарі отримують консультації та поради від колег з Китаю»

Столичні лікарі взяли участь у телемості з лікарями провінції Хубей та міста Ухань, де був епіцентр розповсюдження коронавірусу в Китаї. Сьогодні там вдалося вийти на мінімальний показник зараження серед населення. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Китайські медики розповіли, що середній курс лікування тривав 20 днів з моменту виявлення перших симптомів.  Дуже складна ситуація була з самого початку, коли люди нехтували рекомендаціями, і не зверталися вчасно до лікарів. Через це була така висока смертність. Тому головне, що може зупинити розповсюдження хвороби, – дотримання суворих обмежень. Коли всі люди залишаються по домівках. Тільки запровадивши ці заходи, китайська влада змогла зупинити поширення вірусу», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що китайські медики надали інструкції столичним лікарям, як під час лікування хворих самим не заразитися. Бо саме медичні працівники в найближчі кілька тижнів будуть головними рятувальниками.

«Китайські медики зазначили, що готові і надалі надавати будь-яку корисну інформацію. Також, для необхідних консультацій, нагадаю, столична влада створила групу з медиків і менеджерів, що співпрацює з фахівцями Всесвітньої організації з охорони здоров’я», – підкреслив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку