Головна  →  Новини  →  8 квітня 2020

Необхідно змінювати профільне законодавство та змінити процеси проведення гідравлічних випробувань тепломереж – Петро Пантелеєв

Необхідно змінювати профільне законодавство та змінити процеси проведення гідравлічних випробувань тепломереж – Петро Пантелеєв

Міська влада планує звернутись до Кабінету Міністрів України з пропозицією змінити формат проведення гідравлічних випробувань теплових мереж. Так, відповідні зміни необхідно вносити у профільне законодавство, щоб зменшити терміни, коли в будинку відсутня послуга гарячого водопостачання під час проведення тестувань трубопроводів. Про це під час онлайн прес-брифінгу сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
За його словами, щороку одразу після завершення одного опалювального сезону столичні служби та підприємства приступають до підготовки до наступного сезону теплопостачання.
«І проведення гідравлічних випробувань – це не примха міської влади, а технологічна необхідність та вимога чинного законодавства, яке визначає порядок і терміни проведення випробувань. Це, в першу чергу, дозволяє уникнути багатьох аварійних ситуацій на старті опалювального сезону», – пояснив Петро Пантелеєв.
Однак, за його словами, гідравлічні випробування київських теплових мереж у тому вигляді, який диктує чинне законодавство, не дають бажаного результату.
«Більше того, враховуючи високу зношеність трубопроводів, такий підхід до випробувань мереж на міцність подекуди завдає шкоди. Але не проводити їх теплопостачальні підприємства не можуть. Ми пропонуємо змінювати формат проведення випробувань і підготували звернення до КМУ з проханням внести зміни у профільне законодавство. Це дасть змогу скоротити періоди проведення випробувань», – сказав заступник голови КМДА.

Джерело: КМДА.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку