Головна  →  Новини  →  4 червня 2020

«Людина океану». ЦРБ ЦБС «Свічадо» до 110 річчя від дня народження Жака-Іва Кусто

«Людина океану». ЦРБ ЦБС «Свічадо» до 110 річчя від дня народження Жака-Іва Кусто

Фахівці Центральної районної бібліотеки ЦБС «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини підготували для читачів низку онлайн-ресурсів до 110 річчя від дня народження Жака-Іва Кусто.

«Він – це і є океан» – так говорять про видатного дослідника, режисера та винахідника Жака -Іва Кусто.

60 років свого життя видатний французький океанолог присвятив дослідженню підводного світу. Захоплений океаном Кусто переймався наслідками людського втручання у його середовище. Заснована ним 1981 році некомерційна організація з охорони морського середовища «Фонд Кусто» -  діє донині.

З біографією дослідника можна ознайомитись за посилання "Людина - легенда"  Завдяки Кусто і його команді людство відкрило для себе досі невідомий підводний світ. 

У серії чудових фільмів про підводний світ Жак-Ів Кусто підняв завісу морських таємниць і загадок затонулих кораблів, познайомив глядачів з унікальними представниками підводної флори і фауни, навчив нас бачити прекрасне в тих куточках світового океану, де, здавалося б, немає і не може бути нічого живого.

До уваги читачів  повна текстова версія книги «В світі безмовності» - розповідь про роботу  його дослідницького судна «ÉlieMonier».

Кусто любив називати себе «океанографічним техніком». Він був, насправді, видатним педагогом і любителем природи. Його праця для багатьох людей відкрила «блакитний континент».

Чудовий фільм «Кити і кашалоти», знятий Командою Кусто, можна переглянути за посиланням. Приємного читання та перегляду.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку