Головна  →  Новини  →  17 липня 2020

Як там у пісні: «У хокей грають справжні чоловіки» - а у Святошині у футбол грають справжні бійці (фото)

Як там у пісні: «У хокей грають справжні чоловіки» - а у Святошині у футбол грають справжні бійці (фото)

Сьогодні, у 6 річницю авіаційної катастрофи пасажирського літака компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, унаслідок якої загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб), у пам'ять про неї у Святошинському районі на стадіоні «Темп» (вул. Генерала Вітрука, 10-А) команди Національної збірної України серед ветеранів і військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС Київського міського військового комісаріату провели футбольний товариський матч.

На заході були присутні:

•             голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Павловський Сергій Анатолійович;

•             помічник народного депутата України Тищенка Миколи Миколайовича – Дмитро Богдан;

•             військовий комісар Київського міського військового комісаріату, полковник Клявлін Сергій Володимирович;

•             віце-президент Української асоціації футболу, президент асоціації ветеранського футболу України Собуцький Олег Михайлович;

•             віце-президент Української асоціації футболу Дем`яненко Анато́лій Васи́льович та інші поважні гості.

Під звуки фанфар на полі з’являються футбольні команди. Традиційно гравців супроводжують юні футболісти. Це вихованці святошинських футбольних шкіл і клубів, перспективна зміна та надія українського футболу. Попри відсутність на трибунах вболівальників через карантинні обмеження ці юні футбольні фанати створили на стадіоні звичну атмосферу спортивного азарту та захоплення грою.

На знак пам’яті про найбільшу в історії України і загалом у ХХІ столітті, якщо не враховувати терактів 11 вересня 2001 року, найсмертоноснішу авіакатастрофу, для вшанування пам’яті загиблих перед початком матчу оголошується хвилина мовчання.

Цього дня прийшла ще одна сумна звістка – на 66 році пішов з життя видатний футболіст і тренер Володимир Федорович Лозинський. Він був одним із найяскравіших гравців київського «Динамо», багаторазовим чемпіоном і володарем кубка СРСР, гравцем збірної СРСР. Надійний та висококваліфікований, справжній боєць, відданий на 100 % рідній команді та улюбленій справі, Володимир Федорович залишив помітний слід і як тренер, очолюючи такі команди, як «Кремінь», ЦСКА, «Ворсклу», а в останні роки – Національну збірну України серед ветеранів. Члени Національної збірної України серед ветеранів та інші знавці футболу у хвилину мовчання згадували й віддали шану знаному футболісту та наставнику Володимиру Лозинському.

По тому капітани футбольних команд – учасниць матчу під звуки Державного гімну України у виконанні Ігоря Грохоцького, переможця національного проекту «Українська пісня - 2019», та дуету сестер Медеї та Адріани Наруцьких піднімають Державний прапор України.

До вітального слова запрошується голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Павловський:

- Сумній події в історії України присвячено сьогоднішній матч. Ми з безмежним співчуттям згадуємо сотні безвинних жертв тієї страшної авіатрощі над зоною бойових дій на сході України, у результаті якої постраждали громадяни багатьох країн – пасажири Boeing 777 та їх рідні та близькі. Це чергове підтвердження того, що події останніх років в Україні – це не локальний конфлікт, він рикошетом б’є по всьому світу.

Футбол – це гра, яка об’єднує чи не найбільшу кількість пошановувачів, вболівальників, фанатів, об’єднує людей, народи, континенти. Тому сьогодні ми проводимо саме футбольний матч. Сподіваюся, що в умовах карантину, коли ми всі вже втомилися від певних обмежень, у тому числі на проведення спортивно-масових заходів, ця гра стане справжнім святом для присутніх, подарує нам усім море позитивних емоцій та бійцівський настрій на перемогу. М’яч на поле!

Після цього очільник району вручив капітанам команд короваї, а юним спортсменам, що будуть допомагати в проведенні матчу, подарував футбольні м’ячі. Також було вручено подарунки від народного депутата України Миколи Тищенка.

І от гра почалася. Важко передати емоції, що вирували на матчі. Відчувалося, що всі скучили за активним рухом, спортивними заняттями, сьогодні наче скинули лати та роки з плечей учасники футбольного поєдинку. У перерві між таймами члени авіамодельного гуртка підліткового клубу «Святошин» ЦСПК «Спорт для всіх» влаштували для гостей показові виступи.

Перемогу в цьому матчі одержала команда Національної збірної України серед ветеранів.

Перейти до спискуВерсiя для друку