Головна  →  Новини  →  28 липня 2020

У Пущі-Водиці розпочала роботу літня школа волонтерства

У Пущі-Водиці розпочала роботу літня школа волонтерства

Сьогодні на базі літнього табору «Лідер», що у Пущі-Водиці, було офіційно відкрито літню школу волонтерства «Об’єднуємо молодь – об’єднуємо країни  для формування активної громади ». Це проєкт Київської міської організації Товариства Червоного Хреста, який був відібраний на  міському конкурсі «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» від Департаменту суспільних комунікацій.

Мета проєкту – об’єднати молодь для впровадження ідей сталого розвитку столиці з урахуванням кращих світових практик, підвищити національну свідомість та соціальну відповідальність, розвити почуття гуманності та милосердя серед молоді. Проект втілює консорціум з 5 молодіжних організацій громадянського суспільства різних країн: України, Польщі, Німеччини, Румунії, Литви.

Літня школа працюватиме згідно із основними принципами Міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства 2020-2022» та Стратегічними напрямами розвитку Товариства Червоного Хреста України. Учасники табору протягом 5 днів вивчатимуть міжнародний досвід волонтерства в різних напрямах діяльності.

На урочистому відкритті школи серед запрошених поважних гостей були: директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Роман Лелюк, голова Святошинської РДА Сергій Павловський, заступник голови Святошинської РДА Олексій Мошковський, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

У своєму вітальному виступі голова Святошинської РДА Сергій Павловський зазначив, що організація такого заходу є дуже цікавою та перспективною формою розвитку громадянського суспільства, тим паче вона надзвичайно актуальна та потрібна, що охоплює суспільно-активну молодь, яка прагне змін і залучає до їх втілення все суспільство. «В Україні на вимогу часу отримав широку підтримку та набув стрімкого розвитку волонтерський рух, основним провідником якого стала саме молодь. На часі є дуже важливим ознайомлення з основними міжнародними практиками та досвідом у цій сфері. Ми спрямували свої прагнення та дії на зближення з цивілізованим європейським світом, і сьогодні для учасників літньої школи волонтерства є чудова можливість скористатися можливістю тісного дружнього спілкування зі своїми однолітками, колегами, однодумцями з різних країн. Тож, побажаємо їм цікавого, плідного спілкування, розширення знань, навичок та світогляду, а також нових емоцій та друзів».

Перейти до спискуВерсiя для друку