Головна  →  Новини  →  9 вересня 2020

Сергій Павловський привітав «АНТОНІЦІВ» з 100-річчям (фото)

Сергій Павловський привітав «АНТОНІЦІВ» з 100-річчям (фото)

2020 рік став знаменним для літакобудівної промисловості України, а в першу чергу – для авіабудівників Києва.

Сьогодні, 9 вересня 2020 року виповнилось 100 років від дня заснування державного авіазаводу № 12, який в часи свого найбільшого економічного розвитку носив назву Київське авіаційне виробниче об’єднання, налічував 18 тисяч працівників та випускав 17 літаків – Ан-24, Ан-26 щомісяця.

В грудні 2009 року Урядом України було прийнято доленосне для підприємства рішення, що врятувало його від розвалу – про приєднання заводу «АВІАНТ» до ДП «АНТОНОВ».

З столітнім ювілеєм привітав працівників заводу голова Святошинської РДА Сергій Павловський та вручив Почесні грамоти і Подяки за вагомий трудовий внесок у створення і серійне виробництво літаків.

«Святошинська громада пишається тим, що саме на теренах нашого району знаходиться таке потужне підприємство, яке переживши труднощі об’єднання зберегло колектив ДП «АНТОНОВ», яке налічує 9600 чоловік, виконує замовлення на поставку удосконаленого транспортного літака Ан-178 для республіки Перу. І знаю, що колектив має надію добудувати другий літак Ан-225 «Мрія» і працює над сучасними проєктами пасажирських та транспортних літаків. Сподіваюсь, що всі ваші плани будуть втілені в життя і ви і надалі будите уславлювати нашу державу», - сказав у своєму вітальному слові очільник району.

Перейти до спискуВерсiя для друку