Головна  →  Новини  →  23 вересня 2020

Віталій Кличко: «У столиці найвищий показник тестування на коронавірус – 258 тестів на 100 тисяч мешканців»

Віталій Кличко: «У столиці найвищий показник тестування на коронавірус – 258 тестів на 100 тисяч мешканців»

У столиці найвищий показник тестування на коронавірус – 258 тестів на 100 тисяч мешканців. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Київ продовжує збільшувати кількість тестувань. Цей показник у столиці – найвищий в Україні і становить 258 тестів на 100 тисяч мешканців. Загалом із початку пандемії у комунальних медзакладах і лабораторному центрі досліджено понад 125 тисяч зразків біоматеріалу. Це методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили близько 22,5 тисячі тестів», – сказав Віталій Кличко.

У столиці активно працюють і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1322 зразки. А всього з початку своєї роботи – понад 78 тисяч.

«У Києві біологічні матеріали методом ПЛР обробляють 19 лабораторій. Більшість тестів досліджує «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». В основному це біоматеріал, що відбирають мобільні бригади медиків – у середньому понад 1 тис. зразків за добу. У чотирьох комунальних медзакладах столиці оперативно тестують пацієнтів із підозрою на коронавірус, які потребують стаціонарного лікування. Також досліджують зразки приватні лабораторії і клініки та державні медичні установи», – додав мер Києва.

Щодо затримки очікування на результати тестування, Віталій Кличко пояснив, що так відбувається не тільки в Україні. До 5 днів вважається нормою для отримання результату тесту пацієнтами, у яких не складний перебіг хвороби і які лікуються вдома.

«Сьогодні ми вживаємо всіх можливих заходів для розширення мережі лабораторій, що робитимуть ПЛР тести в першу чергу хворим у стаціонарах. Це дозволить дещо розвантажити роботу лабораторій у комунальних медзакладах та лабораторного центру», – зауважив мер Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку