Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2020

За вересень у Києві виявлено понад 2700 порушень у сфері благоустрою

За вересень у Києві виявлено понад 2700 порушень у сфері благоустрою

У вересні столичні інспектори благоустрою зафіксували 2782 порушення у сфері благоустрою. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«Щоденний моніторинг київських вулиць дає свої результати. Тільки протягом вересня інспектори благоустрою винесли підприємцям та комунальним службам 2782 приписи з вимогою усунути порушення. Із найпоширеніших – неприбране сміття, нововиявлені тимчасові споруди, засоби пересувної та сезонної торгівлі, а також порушення при розриттях», – зазначив Олексій Кулеба.

Він також підкреслив, що за цей період на порушників було складено 298 протоколів за адміністративні правопорушення. Кожен протокол передбачає накладення штрафу від 340 до 1700 гривень. Це дасть змогу поповнити міський бюджет від 100 000 до 506 600 гривень.

Нагадуємо, що інспектори благоустрою уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою Києва. При виявленні порушення вони мають право вносити приписи з вимогою усунути це порушення та складати протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку