Головна  →  Новини  →  25 жовтня 2020

Станом на 12:00 усі виборчі дільниці Києва працюють у штатному режимі

Станом на 12:00 усі виборчі дільниці Києва працюють у штатному режимі

Станом на 12 годину у Києві працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці. Про це під час онлайн прес-брифінгу повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

 

«Усі виборчі дільниці працюють у штатному режимі. Не було системних проблем щодо відкриття дільниць. Лише по одній дільниці в Дарницькому, Оболонському та Подільському районах відкрилось із незначним затриманням. В Оболонському і Дарницькому районах ця затримка становила менш ніж півгодини, у Подільському – близько години. Причиною стало те, що контрольні списки виборців буди роздруковані із застарілою датою. Але це помітили спостерігачі, члени місцевої виборчої комісії і питання це було усунуто. Це, до речі, ще один приклад того, що вибори у нас відбуваються демократично, що на кожній дільниці здійснюється відповідний контроль, та ми можемо говорити, що вибори пройдуть у межах і у спосіб, передбачені чинним законодавством», – розповів Дмитро Загуменний.

 

Він зазначив, що вибори є безпрецедентні з точки зору карантинних норм.

 

«Є вимоги законодавства, які ми в повній мірі в межах нашого міста забезпечили. По-перше, на вході в дільницю в кожного відвідувача перевіряється температура тіла. Якщо температура тіла становить більш ніж 37,2 градуси, звичайно, людина має право проголосувати, але зробить це у визначеній відповідно кабінці для голосування. У кожній дільниці щочотири години проводиться санітарна обробка. Усі ці заходи приводять до того, що час голосування може бути трохи збільшений. Але прошу всіх виборців поставитися до цього з розумінням, тому що єдиною метою є забезпечення здоров’я виборців та всіх учасників виборчого процесу», – наголосив керівник апарату КМДА.

 

Він закликав усіх, хто ще не проголосував, здійснити волевиявлення на місцевих виборах, та нагадав, що з собою необхідно мати маску, бажано власну ручку, а також користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

 

Дмитро Загуменний нагадав, що громадський порядок у Києві під час виборів забезпечують близько 8 тисяч поліцейських. Із них 4,5 тисячі – безпосередньо на виборчих дільницях. Також у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагає «Муніципальна охорона». На випадок повідомлень про мінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги.

 

Звертаємо увагу, що у разі виявлення порушень законодавства під час виборчого процесу треба зателефонувати «102».

Перейти до спискуВерсiя для друку