Головна  →  Новини  →  20 листопада 2020

Віталій Кличко показав, як готують відділення для хворих на коронавірус у столичній лікарні № 7

Віталій Кличко показав, як готують відділення для хворих на коронавірус у столичній лікарні № 7

Мер Києва Віталій Кличко показав, як готують відділення для хворих на коронавірус у столичній лікарні № 7. Відео перевірки робіт у медзакладі він оприлюднив під час онлайн-брифінгу.
«Хочу зазначити, що столиця продовжує збільшувати кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус. Вчора я відвідав Київську міську клінічну лікарню № 7, де за рахунок міста відкривають додаткові відділення. На сьогодні там вже облаштували 140 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Кількість кисневих точок збільшили до 40. Це при тому, що на початку вересня у закладі було створене відділення спочатку на 30 ліжок. І було 13 кисневих точок. Враховуючи динаміку розповсюдження хвороби, ми ухвалили рішення збільшити кількість ліжок до 200. Із них подачею кисню облаштувати 160. Термін виконання робіт – початок грудня цього року», – повідомив Віталій Кличко.
За його словами, у лікарні № 7 зараз готують і приміщення для нової лабораторії, що буде приймати та обробляти тести на коронавірус.
Віталій Кличко також зазначив, що Київ уже підготував понад 4,5 тисячі ліжок для прийому хворих на коронавірус у 26 комунальних медзакладах. Заповненість цих ліжок сьогодні у столиці – понад 52 відсотки.
«І ми продовжуємо шукати нові можливості для облаштування додаткових ліжок. На сьогодні з тих ліжок, що вже підготували, подачею кисню обладнані понад 1200. Також у кількох лікарнях столиці тривають ремонти систем, щоб забезпечити киснем додатково ще понад 600 ліжок», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку