Головна  →  Новини  →  20 листопада 2020

На перехресті Заходу і Сходу. Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» запрошує відвідати виставку «Україна – Вірменія»

На перехресті Заходу і Сходу.  Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» запрошує відвідати виставку «Україна – Вірменія»

Ознайомлення з культурною спадщиною різних народів – важливий аспект, невід’ємна частина життя людини з її природним прагненням пізнання, отримання нової інформації, знань та досвіду.
З метою відкриття читачам нової сторінки в історії культурних і духовних зв'язків України та Вірменії у Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини за підтримки ГО «Вірменське товариство культурних зв'язків «АОКС – Україна» розгорнуто книжкову виставку-інсталяцію, присвячену культурній та духовній спадщині вірменського народу. «Вивчаючи різні культури, люди повинні усвідомити глобальне значення миру, навчитися жити у злагоді один з одним незалежно від національної приналежності», – таким словами відкрила книжкову виставку керівник громадської організації Олена Миколаївна Оганесян.
Експозиція виставки складається із рідкісних інформаційних джерел з власної колекції Олени Миколаївни та видань з книжкових фондів ЦБС «Свічадо». Цікава літературна підбірка розповідає про історію українсько-вірменських відносин з часів Київської Русі та знайомить з храмовою архітектурою вірменів на території України. Окремий розділ інсталяції присвячений українському та вірменському кінорежисеру Сергію Йосиповичу Параджанову. Шановні читачі, у бібліотеці чекають на Вас: бульвар Ромена Роллана, 13-В.

Джерело: вдділ культури та охорони культурної спадщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку