Головна  →  Новини  →  2 грудня 2020

У Києві за час пандемії на коронавірус захворіли 3072 медичних працівники, 6 із них – померли

У Києві за час пандемії на коронавірус захворіли 3072 медичних працівники, 6 із них – померли

За час пандемії в столиці на коронавірус захворіли 3072 медичних працівники, шість із них померли. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Збільшується, на жаль, і кількість хворих серед медиків. Інфікуються вони переважно на роботі. Бо медики сьогодні – на передовій у боротьбі з вірусом і рятують життя та здоров’я людей. А киян, що потребують медичної допомоги, все більше. Тому більше і лікарів, медсестер, санітарів, які, ризикуючи своїм здоров’ям, рятують хворих на COVID-19. Загалом за час пандемії в столиці захворіли 3072 медичних працівники, шість із них померли від коронавірусу. У стаціонарах сьогодні лікуються 59 медиків. Одужали 2587», – повідомив мер Києва.

Він зазначив, що в столиці є випадки і повторного захворювання на коронавірус серед медичних працівників. Кілька медиків підхопили вірус вдруге.

«Я закликаю всіх: коли не дотримуєтесь правил, коли нехтуєте своїм здоров'ям, треба думати і про те, чи буде кому вас рятувати і лікувати. Давайте свідомо ставитися до ситуації!» – наголосив Віталій Кличко.

 Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку