Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Педагоги школи № 281 успішно освоїли й використовують нові форми навчання

Опубліковано 15 січня 2021 року о 17:40
фото

«Життя іде і все без коректур.

І час летить, не стишує галопу»

(Ліна Костенко)

          Без навчання протягом усього життя в сучасному світі не обійтись, адже будь-яка освічена людина має володіти чималим багажем знань, причому, дуже важливо його постійно оновлювати, інакше важко буде наздогнати стрімкий перебіг життя. А відстати від нього – означає бути неконкурентоспроможним на ринку праці, втратити можливість одержати бажану роботу. Вирішити цю й багато інших проблем допоможе навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

Перехід на навчання з використанням платформи  G-Suite-for- Education,  зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – педагогів, учнів та їхніх батьків. Але педагогічні працівники  нашої школи прийняли цей виклик і швидко адаптувалися до нових реалій.         

G-Suite-for- Education, на якому працюють педагогічні працівники нашого закладу, – це інструмент, який дозволяє індивідуалізувати навчання та дати знання учням, які вимушено знаходяться вдома. На сьогоднішній день педагоги нашого закладу освіти  навчилися самостійно створювати презентації, проводити онлайн-уроки, під час яких  використовувати всі притаманні очному навчанню атрибути, такі як: групові дискусії, колективне обговорення пройденого  матеріалу, живе спілкування,  дослідницькі та творчі проєкти, усні співбесіди.

Готуючись до зустрічі з дітьми,  вчителі записують і завантажують на Google- диск короткі відеопояснення до уроків у звичному для учнів форматі, а для сімей, в яких є двоє-троє дітей, навіть складають індивідуальний розклад; ведуть прямі трансляції уроків через YouTube;   використовують дві камери, одна з яких транслює зображення класної та інтерактивної дощок, а друга – експерименти та запитання учнів; проводять онлайн-відеоуроки з допомогою додатку Google Meet, де використовують власні презентації, після чого публікують щоденники дистанційного навчання у своїх онлайн-блогах. Але для ширшого використання всіх можливостей платформи  G-Suite-for- Education педагоги потребують більш досконалого технічного оснащення, а саме: швидкісного Інтернету, оновлення матеріально-технічної бази педагога тощо.

Звісно, освітній процес з  використанням технологій дистанційного навчання – це вимушена міра: він не може повністю замінити очну роботу в класі. Але як тільки дозволить епідеміологічна ситуація,  здобувачі освіти повернуться до закладу й будуть продовжувати навчання в онлайн-режимі.

Майбутнє – за поєднанням і використанням різних форматів навчання, як офлайн так і  онлайн, але живе слово вчителя  не замінить жоден технічний засіб, бо завжди «на початку було Слово» (Біблія - Книга Книг). І як писав  Великий  Кобзар:

     Ну що б , здавалося, слова…

     Слова та голос – більш нічого.

     А серце б’ється – ожива,

     Як їх почує!..

Джерело: ЗЗСО № 281.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux