Головна  →  Новини  →  20 січня 2021

Сергій Павловський відвідав Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (фото)

Сергій Павловський відвідав Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (фото)

З робочим візитом голова Святошинської РДА Сергій Павловський відвідав центральний офіс Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», що розташований на території району за адресою: просп. Перемоги, 151. Очільник району  поспілкувався з керівництвом підприємства, ознайомився з його роботою та матеріально-технічною базою, зокрема, оглянув випробувальний центр з лабораторіями. Керівництво ДП розповіло гостям про діяльність підприємства, його розгалужену організаційну структуру, у тому числі про роботу 6 регіональних філій по всій території України.

Сергій Павловський з цікавістю вислухав розповідь господарів і відзначив велику роль організації в розвитку телебачення, радіо та зв’язку в Україні.

Користуючись нагодою, голова Святошинської РДА Сергій Павловський відзначив за підсумками підготовки та рівнем готовності органів управління та сил цивільного захисту суб’єктів господарювання до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру ДП «Український державний центр радіочастот» серед кращих і на знак цього нагородив генерального директора УДЦР Володимира Корсуна, як керівника цивільного захисту підприємства, почесною грамотою Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Довідково:

УДЦР відповідно до ст.16 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» здійснює такі види діяльності:

присвоєння радіочастот, призначення позивних сигналів радіоелектронним засобам, видача дозволів на експлуатацію;

ведення реєстру присвоєнь радіочастот;

проведення радіочастотного моніторингу використання радіочастотного ресурсу України відповідно до Закону;

здійснення заходів щодо забезпечення електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, випромінювальних пристроїв;

здійснення заходів щодо виявлення та усунення дії джерел радіозавад;

підготовка висновків для прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, відповідних рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України;

підготовка висновків на безпосереднє замовлення для Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для телерадіомовлення;

інші види діяльності, пов’язані з користуванням радіочастотним ресурсом України і передбачені статутом УДЦР.

УДЦР за дорученням голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, бере участь у здійсненні державного нагляду за дотриманням законодавства про радіочастотний ресурс України.

За дорученням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, УДЦР здійснює міжнародний захист, координацію радіочастот, бере участь у роботі Міжнародного союзу електрозв’язку.

Загалом по Україні підприємство налічує близько 1000 працівників, з них у центральному офісі працює 450.

Перейти до спискуВерсiя для друку