Головна  →  Новини  →  9 квітня 2021

Святошинський район готується відзначити 35 річницю Чорнобильської трагедії (фото)

Святошинський район готується відзначити 35 річницю Чорнобильської трагедії (фото)

У рамках підготовки до відзначення 35 річниці аварії на Чорнобильській АЕС голова Святошинської РДА Сергій Павловський, заступник голови Олексій Мошковський і представники КПУЗН Святошинського району відвідали пам'ятний знак (вул. Якуба Коласа, 29), установлений з нагоди 16-ої річниці Чорнобильської катастрофи на честь переселенців із міста Прип'ять, що на території ОСН "Квартальний комітет "Прип'ятчани".

Керівниця органу самоорганізації населення Людмила Петрівна Бєлокраінська, яка сама є переселенкою з Прип'яті, яка має статус учасника ліквідації аварії, свого часу ініціювала створення названого знака і всі ці роки опікується ним на знак вдячної пам'яті про своїх земляків, що зазнали важких випробувань внаслідок техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Її активно підтримують і мешканці прилеглих будинків, що в основній масі є учасниками тих трагічних подій або членами їх родин.

Чимало робіт з підтримання пам'ятного знака та прилеглої території в належному стані проводиться їх силами та за власний кошт. Але напередодні роковин названої аварії до впорядкування знака та території поблизу нього долучилися і районні комунальні служби, зокрема КПУЗН Святошинського району.

Під час сьогоднішньої зустрічі очільників районної влади, комунального підприємства та ОСН було оглянуто відповідну територію та прийнято рішення щодо її впорядкування в межах підготовки до відзначення пам'ятної дати.

Перейти до спискуВерсiя для друку