Головна  →  Новини  →  15 травня 2021

Грандіозне свято, присвячене Дню Європи, відбулося сьогодні в парку Совки (фото)

Грандіозне свято, присвячене Дню Європи, відбулося сьогодні в парку Совки (фото)

Святошинська громада гучно та весело відзначила сьогодні День Європи масштабним районним святом "Святошин: Дунайський шлях - Європейський Союз", що пройшло у парку "Совки". Після тривалого, виснажливого локдауну святошинці гостро потребували веселощів, вільного, без обмежень відпочинку, суспільних позитивних емоцій, оптимістичного спілкування.

І от сьогодні, як три дороги, зійшлися три приводи для святкування: День Європи, Міжнародний день сім'ї та День науки в Україні. За ініціативи Святошинської РДА із залученням закладів культури, освіти, спорту та позашкільної роботи району було організовано та проведено захопливий, феєричний масовий захід, де кожний зміг знайти для себе відпочинок за інтересами, захопленнями, віком тощо.

Свято відвідали керівництво Святошинської РДА на чолі з головою Сергієм Павловським, представники депутатського корпусу, керівники та представники дитячих закладів району, численні святошинці.

Офіційна частина свята розпочалася з урочистого параду святошинських спортсменів - велосипедистів і ролерів з прапорами та колони барабанщиць. Після гімну України у виконанні митців Святошинського району з вітальним словом до присутніх звернувся Сергій Павловський. Він привітав святошинців зі святами, що припали на сьогоднішній день, особливо відзначивши День Європи: "Для Українців Європа - це дороговказ до кращого, вільного, демократичного майбутнього. Сьогодні ми нарешті досягли того рівня самовизнання себе як великої, самодостатньої та самобутньої нації, що гідна рівноправного місця у Європейській спільноті. Бажаю всім після вимушеного локдауну добре повеселитися і цікаво відзначити День Європи!" Після цього відбувся надзвичайний святковий концерт, підготовлений силами мистецьких колективів ЦК "Святошин", інших закладів культури району, у тому числі дитячих музичних шкіл і хореографічних студій, що став частиною цікавої, насиченої культурно-мистецької програми.

 Родзинкою концертної програми став виступ декана факультету музичного мистецтва Київського міжнародного університету заслуженого артиста естрадного мистецтва України Дениса Кочержука, що виконав пісню авторства ректора КиМУ Хачатура Хачатуряна "Україна". Треба сказати, що до такого масштабного районного святкування чи не вперше долучився численний загал вищих навчальних закладів. Пам'ятаючи, що сьогодні також відзначається День науки в Україні, представники вишів демонстрували в парку "Совки" не тільки власні мистецькі таланти, а й презентували свої заклади.

Дуже цікавими були тематичні локації, підготовлені закладами загальної середньої освіти #254, #96, #40. Вони були присвячені країнам - членам ЄС.

Гостей протягом усього свята оповивала атмосфера піднесення й радощів, що створювала музика у виконанні юних вихованців закладів естетичного виховання району та юркі велосипедисти і ролери, що гасали доріжками парку з прапорами України та Європейського Союзу, сповіщаючи, що Україна - частина Європи. По обидва боки центральної алеї було облаштовано різноманітні локації: тут презентували себе Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва, ПНЗ ЦВПСВМ "Десантник", заклади ЦСПК "Щасливе дитинство" і "Спорт для всіх", художні й музикальні школи, ДЮСШ тощо. Проводились різноманітні спортивні та туристичні естафети, конкурси, ігри, шахові змагання, виставки малюнку, майстер-класи тощо.

Свято вийшло по-справжньому цікавим і яскравим. Учасники отримали чимало хороших розваг і гарний відпочинок.

Перейти до спискуВерсiя для друку