Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

ДКБ імені О. К. Антонова сьогодні виповнюється 75 років (фото)

Опубліковано 31 травня 2021 року о 14:51
фото

Сьогодні, 31 травня 2021 року, виповнюється 75 років з дня заснування Дослідного конструкторського бюро на чолі з О. К. Антоновим. В одному з цехів ДП «АНТОНОВ» зібрались керівництво державного підприємства на чолі з генеральним директором С. А. Бичковим, ветерани та інші представники підприємства, численні поважні гості, серед яких: мер Києва В. Кличко, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Ю. В. Гусєв, голова УСПП А. К. Кінах, керівництво Святошинської РДА на чолі з головою С. А. Павловським, президент «Мотор Січ» В. О. Богуслаєв та інші щоб відзначити цю знаменну дату. Музикальний супровід урочистостей і створення святкового настрою забезпечував оркестр МВС. Гостям свята запропоновано переглянути історичну хроніку, присвячену 75-річчю підприємства.

За свою довгу, славетну історію ДКБ зростало й трансформувалося, на сьогодні воно є флагманом авіаційної галузі України – Державним підприємством «АНТОНОВ». Після вступного слова Генерального директора ДП С. А. Бичкова оголошено хвилину мовчання. Далі свої вітання та слова щирої гордості та подяки трудовому колективу та геніальним конструкторам ДП висловили почесні гості. Усі вони відзначали велику роль ДП, від ДКБ до сучасного галузетворчого підприємства, не тільки в розвитку економіки країни, а й у створенні іміджу України як сучасної авіаційної держави зі славетною історією та потужним потенціалом в цій галузі. Наразі ДП «АНТОНОВ» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром» і щільно працює над створенням нового літака для Збройних сил України.

По завершенні офіційної частини гості мали змогу сфотографуватися на тлі виставлених на майданчику поряд з цехом легендарних літаків Ан-2, Ан-32Б і Ан-158 та помилуватися польотами над головами літака «Wilga» з прапором «75 років ДП «АНТОНОВ».

До відома: За 75 років свого існування на підприємстві було створено понад 100 типів і модифікацій літаків різного призначення. Але у світі ДП «АНТОНОВ» відоме перш за все як розробник транспортних літаків, а також регіональних пасажирських лайнерів та літаків спеціального призначення. Серед них - славетні біплани Ан-2, пасажирські Ан-24, транспортні Ан-26 та Ан-32, аерофотознімальні Ан-30, багатоцільові Ан-72 та Ан-74, всесвітньовідомі велетні Ан-22 «Антей», Ан-124 «Руслан», Ан-225 «Мрія», УНІКАЛЬНИЙ ВІЙСЬКОВО-ТРАНСПОРТНИЙ Ан-70, новітні пасажирські літаки Ан-148, Ан-158 та транспортний Ан-178.

Сьогодні ДП «АНТОНОВ» - галузетворче підприємство з чисельністю понад 9500 працівників різних спеціальностей та професій. Воно продовжує наполегливо працювати, виконуючи низку важливих завдань, серед яких виконання контракту на постачання літаків Ан-178 для Збройних сил України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux