Головна  →  Новини  →  8 червня 2021

Сергій Павловський з ознайомчим візитом завітав до КВПУБІА (фото

Сергій Павловський з ознайомчим візитом завітав до КВПУБІА (фото

Голова Святошинської РДА Сергій Павловський разом із заступником Олексієм Мошковським відвідали Київське вище професійне училище будівництва і архітектури (вул. Клавдіївська, 22).

Це державний освітній заклад І рівня акредитації, що готує фахівців за спеціальностями: архітектура та містобудування, будівництво та цивільна інженерія, геодезія та землеустрій, електроніка, телекомунікації та радіотехніка, технології легкої промисловості, деревообробна та меблеві технології. Учні на освітній базі 9 та 11 класів отримують професії радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури; електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин; столяр будівельний; паркетник; верстатник деревообробних верстатів; штукатур; лицювальник-плиточник; маляр; муляр; монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій; електрозварник ручного зварювання.

Очільник району поспілкувався з адміністрацією та педагогічним складом закладу. Поцікавився умовами навчання здобувачів освіти, матеріально-технічною базою училища. Гостей провели учбовими аудиторіями, виробничими майстернями, лабораторіями тощо. До слова, в училищі створено всі умови як для одержання загальноосвітніх знань, набуття якісної професійної підготовки, так і для всебічного розвитку особистості кожної молодої людини. Для цього функціонують 23 аудиторії, 9 майстерень, 1 лабораторія, 5 приміщень для проведення гурткової роботи, бібліотека з читальним залом, спортивний зал, стадіон тощо.

Навчання в ВПУ безкоштовне, за потреби учнів забезпечують житлом, до їх послуг в училищі працюють їдальня, гуртки технічної творчості та спортивні секції.

Зараз на ринку праці зростає попит на кадри робітничих професій. У КВПУБІА створено всі умови для якісного навчання та здійснюється політика підвищення престижу спеціаліста робітничої професії, а саме: на І курсі учні набувають професійних навичок у навчальних майстернях, а на ІІ курсі - проходять виробниче навчання вже на підприємствах, за час якого отримують зароблені кошти в кількості 50%.

Учні училища постійно займають призові місця в конкурсах профмайстерності, на міських олімпіадах із загальноосвітніх предметів, беруть активну участь у суспільному житті Святошина.

Керівництво району з цікавістю ознайомилося з діяльністю освітнього закладу, поспілкувалося з надавачами освітніх послуг, а також обговорило з керівництвом КВПУБІА подальшу співпрацю та шляхи зміцнення партнерських відносин.

Перейти до спискуВерсiя для друку