Головна  →  Новини  →  21 липня 2021

Столичний метрополітен закликає чітко дотримуватися Правил користування: цьогоріч трапилося вже 22 порушення

Столичний метрополітен закликає чітко дотримуватися Правил користування: цьогоріч трапилося вже 22 порушення

За сім місяців цього року трапилося 22 випадки нехтування Правилами користування метрополітеном. Днями пасажир, який переліз через огорожу на перегоні «Лівобережна» – «Дарниця», загинув під поїздом. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Минулого року у метрополітені зафіксовано 57 грубих порушень Правил користування. Із них 38 разів – зачепери, які намагалися проїхатися поміж або на вагонах. Більшість порушників були затримані правоохоронцями. Один випадок на перегоні «Видубичі» – «Славутич» закінчився летально. Крім того, 19 разів пасажири потрапляли на колії та отримали травми різних ступенів.

Аби допомогти пасажиру, який потрапив на колії, залучаються машиніст поїзда, працівники поліції, ДСНС та лікарі швидкої. Звичайно, що це потребує зупинки руху на певній ділянці лінії підземки.

Дотримання простих правил метро – не заступати за обмежувальну лінію на пероні станції та триматися за поручень ескалатора – унеможливлює подібні ситуації.

У київському метрополітені зазначили, що жодні «лайки» у соцмережах не коштують травм чи навіть життя, а також закликали пасажирів бути уважними, нагадувати про ризики дітям, підліткам, особливо у період канікул.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку