Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Показові навчання з відпрацювання плану евакуації та залучення пожежно-рятувальної техніки відбулися в ЗЗСО № 254 (фото)

Опубліковано 16 вересня 2021 року о 15:07
фото

16 вересня 2021 року на базі спеціалізованої школи № 254 відбувся інформаційно-профілактичний захід «День з поліцейським та рятівником», головною метою якого було інформування учасників освітнього процесу про діяльність ДСНС, специфіку роботи та співпрацю з населенням, підвищення іміджу рятувальників та популяризація ДСНС. У заході взяли участь загони державної пожежно-рятувальної частини № 9 Святошинського району, районне управління державної служби з надзвичайних ситуацій, районне управління національної поліції у Святошинському районі, бригада екстреної медичної допомоги.

На заході були присутні почесні гості: очільник Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації – Павловський С.А. , начальник  управління освіти Святошинської в м.Києві держадміністрації Сукенніков О.В., начальник відділу надзвичайних ситуацій Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації  Іщенко Ю.А., заступник начальника Святошинського районного управління  ДСНС України в м.Києві полковник ЦЗ Гвоздик О.В., державний інспектор з нагляду у сфері пожежної техногенної безпеки Святошинського району м.Києва Матвійчук А.В., начальник караулу 9-ої ДПРЧ ГУ ДСНС України в м.Києві Харченко О.В., головний спеціаліст з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності управління освіти Святошинської районної в місті  Києві державної адміністрації Васильченко Л.Є.

Навчальна мета заходу полягала у відпрацювання навичок персоналу:

з організації гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння; надання домедичної допомоги постраждалим та проведення евакуації при пожежі; взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами та підрозділами екстреної медичної допомоги.

Основні завдання, які ставилися перед учасниками:

-       перевірка реальності виконання заходів плану реагування при пожежі;

-       перевірка надійності об’єктової системи зв’язку та оповіщення. Практично відпрацювати дії відповідальних осіб (груп) всіх учасників освітнього процесу при пожежі (реальність інструкції щодо дій працівників з безпечної швидкої евакуації учасників освітнього процесу);

-       забезпечення організованих дій екстреної тренувальної  евакуації учасників освітнього процесу.

Захід розпочався з евакуації учасників освітнього процесу зі школи. Після чого дітям було продемонстровано порятунок людини, яка не змогла вийти під час пожежі з будівлі і просила про допомогу, перебуваючи на даху школи. За допомогою аварійно-рятувальної машини спеціального призначення пожежникам вдалося врятувати потерпілого. При цьому дітям було продемонстровано можливості спецтехніки. Наступним етапом була демонстрація  роботи кінологів, які за допомогою спеціально навченої собаки затримали зловмисника, що влаштував пожежу. Крім того, учасники заходу мали можливість власноруч спробувати загасити умовну пожежу із пожежного рукава та вогнегасника. А щоб краще учасники освітнього процесу засвоїли основні правила безпеки і запам’ятали цю зустріч, рятувальники та поліцейські роздавали дітям кульки з логотипом поліції України, листівки з правилами пожежної безпеки, цивільного захисту, правил дорожнього руху. Цікавою для учнів виявилася й виставка, яку розгорнула пожежно-рятувальна частина № 9 Святошинського району, де були світлини героїчної команди пожежників, атрибути та обмундирування  пожежників,

У заключній частині заходу діти мали змогу безпосередньо поспілкуватися з  представниками служб порятунку: пожежниками, кінологами, поліцейськими, а також зробити світлини напам’ять, примірити облаштунки пожежників.

Джерело: ЗЗСО № 254.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux