Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У ЦК «Святошин» урочисто та креативно привітали людей похилого віку та ветеранів (фото)

Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 17:14
фото

Сьогодні, у Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, і День ветерана, встановлений Указом Президента України, у концертній залі ЦК «Святошин» керівництво районної влади віншувало поважну частину святошинської громади – представників старшого покоління та ветеранів.

Святковий захід, на який було запрошено людей, що своєю багаторічною, невтомною працею, своєю мужністю та наснагою  заслужили  повагу й авторитет молодших поколінь, відвідали голова Святошинської РДА Сергій Павловський, заступниця Київського міського голови Марина Хонда, депутати Київради Олеся Зубрицька й помічник народного депутата України Миколи Тищенка Денис Борисов.

Очільник району щиро привітав гостей свята й подякував їм за насичений, подекуди нелегкий життєвий шлях, гідний наслідування, за їх громадську активність і готовність і надалі видавати свій виробничий і творчий потенціал на благо людям.

Мистецькі колективи районного центру культури підготували для героїв сьогоднішнього дня святковий концерт. Та родзинкою дійства став конкурс «Леді і джентльмен 60+ Святошинського району». Десять конкурсантів вправно змагалися у мистецтві дефіле та демонстрували свої творчі таланти в декламуванні, співах,  розмовному жанрі тощо.

До слова, допомагали учасникам в підготовці до виступів майстри перукарського мистецтва з  ВПУ № 33. Вони створили для кожної з моделей неповторні, чарівні образи, надихаючи їх на натхнені, неповторні виступи. Запрошені на свято, а також  члени їх родин, близькі та друзі з особливою радістю зустрічали кожний виступ. Усі учасники презентували себе якнайкраще, та все ж журі довелося визначити переможців і призерів конкурсу: змагання є змагання. Переможцям - найчарівнішим леді та джентльмену -  очільник району Сергій Павловський як справжнім зіркам вручив корони та цінні подарунки, призери теж отримали презенти, усім учасникам на згадку про сьогоднішній приємний день було вручено диплом учасника конкурсу.

Ми все менше замислюємося над тим, чим ми, молоде та середнє покоління, завдячуємо людям 65+. А серед них і ті, що боронили рідну землю від нацизму, і ті, що відбудовували країну, піднімали народне господарство з руїн, на власних плечах зносили всі катастрофи та кризи, що були в нашій сучасній історії. Ці люди і є нашою історією: на підвалинах, що створені їхніми руками, мізками, волею й громадянською свідомістю, ми сьогодні успішно будуємо сучасну вільну, незалежну, європейську країну!

 

До відома: У Головному управлінні Пенсійного фонду України в місті Києві станом на 29.09.2021 по Святошинському району перебуває на обліку 85472 пенсіонери. З них:

чоловіків - 31048;

жінок – 54424;

осіб, що досягли 80 років, - 2472;

осіб, що досягли 90 років, - 109;

осіб, що досягли 100 років, – 5;

учасників війни – 753;

осіб з інвалідністю внаслідок війни – 850;

учасників бойових дій – 3401;

герой України, який має орден «Золотої Зірки», - 1 (льотчик-випробувач Трошин Сергій Михайлович).

У Святошинському районі діє 8 громадських організацій, які надають допомогу та підтримку ветеранам війни та праці, особам з інвалідністю та людям похилого віку, зокрема:

громадська організація «Районне товариство допомоги та сприяння інвалідам з порушенням опорно-рухомого апарату Святошинського району м. Києва»;

Спілка інвалідів Чорнобиля Святошинського району м. Києва;

Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій Святошинського району міста Києва;

Святошинський районний осередок Київського відділення Української спілки в’язнів – жертв нацизму;

Організація ветеранів  Святошинського району  м. Києва;

громадська організація «Спілка ветеранів Афганістану Святошинського району м. Києва»;

громадська організація «Святошинська районна у  м. Києві організація інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій»;

громадська організація «Спілка ветеранів антитерористичної операції Святошинського району міста Києва».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux