Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2021

«Організація Об'єднаних Націй: минуле і сьогодення». Бібліотеки ЦБС «Свічадо» запрошують на перегляди інформаційних джерел

«Організація Об'єднаних Націй: минуле і сьогодення». Бібліотеки ЦБС «Свічадо» запрошують  на перегляди інформаційних джерел

Напередодні Міжнародного дня Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення обізнаності читачів про роботу, цілі та досягнення організації, особливо у  миротворчих, гуманітарних місіях та охороні навколишнього середовища у Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» підготовлено низку тематичних заходів. Про історію створення Організації Об’єднаних Націй, її функції та значення у підтримці миру та вирішенні міжнародних проблем економічного, соціального та гуманітарного характеру розповіли у бібліотеці учням 8-х класів  ЗСШ № 222.

До уваги учасників інформаційного заходу було представлено  експрес-виставку та підбірку відеоматеріалів за темою. Серед найбільш важливих досягнень ООН, про які дізнались учні – підписання декларації прав людини (грудень 1948 року)  та Конвенція про права дитини (листопад 1989 року). Присутні також прослухали лекцію про діяльність ООН як універсальної організації, що  спрямована на забезпечення міжнародної безпеки та миру.

До відома: 24 жовтня світове співтовариство відзначатиме  Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту прийняття Статуту ООН – документу, який описує всі цілі та напрями у роботі Організації Об’єднаних Націй. Серед 51 держави-засновниці ООН була й Україна. Українські миротворці виконують завдання ООН у всьому світі, а  ООН залишається надійним партнером держави та народу України.

Джерело: відділ культури Святошинської РДА.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку