Головна  →  Новини  →  17 грудня 2021

Київській дитячій музичній школі № 22 – 50! Вітаємо один з кращих позашкільних мистецьких закладів району! (фото)

Київській дитячій музичній школі № 22 – 50! Вітаємо один з кращих позашкільних мистецьких закладів району! (фото)

Сьогодні в київській дитячій музичній школі № 22 (вул. Зодчих, 30-А) відбулися урочистості з нагоди 50-річчя закладу.

Привітати педагогічно-учнівський колектив з ювілеєм завітав на свято голова Святошинської РДА Сергій Павловський. Він відзначив високий рівень професіоналізму викладачів музичної школи, про що свідчать значні творчі досягнення її учнів, численні перемоги на різноманітних музичних конкурсах. За вагомий внесок в естетичне виховання молоді, збереження та примноження національного культурного надбання, а також високий рівень майстерності  та сумлінне ставлення до роботи Сергій Павловський відзначив кращих працівників грамотами Святошинської РДА та подяками голови Святошинської РДА. Також колектив закладу отримав у подарунок до ювілею від районного відділу культури сучасний ноутбук.

Користуючись нагодою, Сергій Павловський також поздоровив з днем народження  директорку музичної школи № 22 Любов Герасимчук. Учні та викладачі школи під її керівництвом є активними учасниками концертного життя не лише Києва, де виступають у Національній філармонії України, музеях, бібліотеках, у концертних залах столиці, але й відомі в багатьох містах України та за кордоном. Вони мають численні нагороди лауреатів конкурсів-фестивалів у Білорусії, Чехії, Угорщині, Чорногорії, Грузії, Болгарії, Італії, Іспанії, Німеччині, Словенії, Польщі, Канади, Швеції, Греції тощо.

Вихованці та педагоги закладу з нагоди свята підготували концертну програму для гостей. Віртуозне та натхненне виконання музичних творів створило урочисту, піднесену атмосферу у залі.

До відома: Київська дитяча музична школа № 22 була заснована 4 жовтня 1971 року. Спочатку розміщувалася на 4 поверсі приміщення ЗЗСО №с 196. Та 1 вересня 2017 року школа отримала сучасне, капітально відремонтоване приміщення з великою актовою залою за адресою: вул. Зодчих, буд. 30-А.  На початок відкриття у школі навчалося 68 учнів. На сьогодні затверджений міською владою контингент становить 502 учні.

 КДМШ №22 є одним з чотирьох у Святошинському районі закладів, який дає дітям початкову музичну освіту. Школа посідає провідне місце серед позашкільних мистецьких закладів відповідного напряму в місті Києві, оскільки дає високий рівень початкової музичної освіти. На навчання приймаються діти віком від 6 років на основі конкурсного відбору.

За весь період роботи КДМШ № 22 (з 1971 по 2021 роки) свідоцтва про закінчення школи отримали 2256 учнів. З них 682 учні закінчили вищі навчальні заклади мистецького спрямування та працюють у сфері мистецтва.

У КДМШ № 22 працюють 68 викладачів. Це - педагоги-однодумці, які ставлять за мету, окрім навчання, виховати в кожній дитині особистість.

Перейти до спискуВерсiя для друку