Головна  →  Новини  →  28 липня 2022

У Святошині урочисто відзначили День Української Державності (фото)

У Святошині урочисто відзначили День Української Державності (фото)

Сьогодні, у День Української Державності, в Святошинському районі перед адмінбудівлею (просп. Перемоги, 97) відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

На заході були присутні керівництво району на чолі з головою Сергієм Павловським, депутатка Київської міської ради Вікторія Муха, помічник Народного депутата України Миколи Тищенка Денис Борисов, начальник Святошинського управління поліції ГУ Національної поліції у місті Києві Петро Токар, військовий комісар Святошинського району Євгеній Яковчук, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники підприємств, установ та організацій, а також численна святошинська громада.

Під звуки військового маршу за командою командира почесної варти військовики, карбуючи крок, внесли та закріпили національний стяг на флагштоці. Під виконання Національного Гімну України голова урочисто підняв Державний Прапор України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова Святошинської РДА Сергій Павловський: «Цього року ми вперше відзначаємо День Української Державності. Це величне українське свято є свідченням спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, багатовікових державотворчих традицій України від Русі до сьогодення. Україна як держава пройшла різні етапи державотворення, успадкувала від різних періодів історії засадничі ознаки держави, та основною рисою, відмінністю та визначальною цінністю українців є прагнення до свободи та самостійності, що давала наснагу і сили залишатися собою. Сьогодні завдання кожного з нас — створити такий міцний фундамент, щоб ні в кого не було найменших бажань зазіхати на українську державність і українську історію. Ми повинні боротися за єдність української державності і української нації! Слава Україні!».

Також до привітань долучилися депутатка Київради Вікторія Муха, яка привітала усіх присутніх не тільки з Днем Української державності, а й з Днем Хрещення Київської Руси–України і побажала благополуччя, миру та добра і нехай на нашій землі знову запанує спокій і злагода, а у серцях завжди палає вогник надії на щасливе майбутнє нашої України.

На завершення урочистостей ведучі – Юлія Левковська та Едуард Томільченко подарували присутнім пісню «Ми з України».

Перейти до спискуВерсiя для друку