Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування бібліотеки ім. О.Герцена Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» Святошинського району

Опубліковано 08 вересня 2023 року о 16:37

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рішення Київської міської ради від 13 листопада 2013 року № 432/9920 «Про затвердження Порядку найменування об'єктів міського підпорядкування, присвоєння юридичним особам та об'єктам міського підпорядкування імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв та історичних подій у місті Києві» та з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій виноситься на громадське обговорення питання перейменування бібліотеки ім. О.Герцена Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» Святошинського району міста Києва.

        

Публічні консультації відбудуться14 вересня 2023 року о 16-00 годині в приміщенні  бібліотеки ім. О.Герцена ЦБС «Свічадо» в offline форматі.

 

Питання для обговорення. Обґрунтування пропозицій:

 

  1. Найменування юридичної особи, яку пропонується перейменувати: комунальна установа, бібліотека ім. О.Герцена Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» Святошинського району міста Києва (вул. Гетьмана Кирила Розумовського,12). Пропонується присвоїти бібліотеці назву: бібліотека імені С.М. Вакулишина Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» Святошинського  району міста Києва.

 

С.М. Вакулишин зробив визначний особистий внесок у розвиток краєзнавства, збереження історичної пам’яті  місцевості Святошинського району. З 2001 року при Святошинському центрі позашкільної роботи С. М. Вакулишин створив музей місцевої історії. Зразковий музей історії Святошинського району став відомим києвознавчим центром, самобутнім науково-дослідницьким та культурно-освітнім осередком, своєрідною лабораторією музейної педагогіки.

Біографічна довідка

Сергій Миколайович Вакулишин (5 квітня 1958, м. Київ — 22 червня 2022, м. Київ) — український краєзнавець, голова Святошинського осередку та член президії правління Київської міської організації НСКУ; києвознавець, методист Святошинського центру позашкільної роботи, завідувач Зразкового музею історії Святошинського району м. Києва.

Сергій Вакулишин народився у 1958 році в Києві, в сім'ї українських інтелігентів. За фахом — учитель початкових класів. З 1976 року працював у школі. Проходив службу в армії.

З 1980 до 2022 року — позашкільний педагог, методист краєзнавчої роботи з учнівською молоддю Києва. Вперше в Києві організував і провів конкурси на краще знання Києва та Ленінградського (Святошинського)  району.

Збираючи і зберігаючи документальні джерела про історію Святошинського району, популяризуючи власні інформаційні продукти, , бібліотека розвиватиме краєзнавчу роботу, що сприятиме вихованню у молоді патріотизму, національної свідомості, високої моральності.

 

Організатори заходу: Відділ культури Святошинської РДА; Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо», бібліотека ім. О.Герцена ЦБС «Свічадо»

 

Відповідальна особа – Сітко Ірина Олександрівна – в.о. начальника відділу культури Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації

Контактна особа – Гонда Світлана Миколаївна – директор Централізованої бібліотечної системи «Свічадо»; Ричек Людмила Григорівна -  завідувач бібліотеки ім. О.Герцена.

 

З питань щодо участі у заході звертатися за телефоном (098)432-41-66 або на електронну адресуsvichado67@gmail.com

 

Подання пропозицій та зауважень:

Усі пропозиції та зауваження щодо перейменування бібліотеки ім. О.Герцена подаються подаються за посиланням на Google – форму https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfzSmaGXVsdfux1fJBm9r4nBsm72WkS5PQoNOv-YlI64Gk7w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&pli=1або у довільній формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові, домашньої адреси та контактного номеру телефону особи, яка їх подає, до 31 серпня 2023 року за адресою: м. Київ, вулиця Гетьмана Кирила Розумовського, 12 чи бульвар Ж.Верна,13-в за телефоном (098) 432-41-66 або в письмовому форматі на електронну адресуsvichado67@gmail.com

Анонімніпропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Результати проведеного публічного громадського обговорення будуть оприлюднені на сторінці ЦБС «Свічадо» у Facebookhttps://www.facebook.com/svichado.library, на сторінці бібліотеки ім. О.Герцена у Facebookhttps://www.facebook.com/people/%D0%91%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D1%96%D0%BC%D0%9E%D0%93%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0/100064552279263/

 

Запрошуємоусіхзацікавленихвзяти участь в обговоренніпитаннящодоперейменування бібліотек.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux