Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

7 квітня - Всесвітній День Здоров’я

Опубліковано 07 квітня 2015 року о 09:13
фото

7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених дню здоров'я, вибирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров'я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і т.д.

У 2015 р. ВООЗ обрана тема присвячена питанням безпеки харчових продуктів.

Історія питання:

Небезпечні харчові продукти пов’язані зі смертю приблизно 2-х мільйонів осіб щорічно, головним чином дітей. Патогенні бактерії, віруси, паразити чи хімічні речовини, які містяться в їжі, є причиною більше ніж 200 захворювань, від діареї до раку.

Постійно виникають нові загрози безпеки харчових продуктів. Зміни в технології виробництва харчової продукції, в розподіленні та використанні; зміни навколишнього середовища; нові патогени; бактеріальна резистентність – всі ці чинники створюють проблеми для національних систем безпеки харчових продуктів. Активізація переміщення населення та торгівлі посилюють вірогідність міжнародного розповсюдження небезпечних продуктів.

У відповідності до Кодексу аліментаріус, який є збірником міжнародних стандартів, керівництв та кодексів практики по харчовим продуктам та який охоплює всі основні види харчових продуктів та процесів, ВООЗ допомагає країнам попереджати, виявляти та реагувати на спалахи захворювань, які пов’язані з харчовими продуктами. Спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) ВООЗ попереджає країни про надзвичайні обставини в області безпеки харчових продуктів через міжнародну інформаційну мережу.

5 принципів безпеки харчових продуктів:

1. зберігайте продукти в чистоті;

2. відокремлюйте сирі продукти від продуктів, які пройшли теплову обробку;

3. піддавайте продукти ретельній тепловій обробці;

4. теплова обробка проводиться при необхідній температурі;

5. користуйтесь безпечною водою та безпечними сирими продуктами.

В рамках святкування Всесвітнього дня здоров'я в «Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 3» 7 квітня будуть проведені наступні заходи:

- лекція для відвідувачів закладу з теми: «Здоров’я – найцінніше в житті» о 13.00 в конференц-залі закладу;

- вимірювання артеріального тиску відвідувачам закладу та консультація лікаря терапевта з 8.00 до 18.00 в пункті вимірювання артеріального тиску, який буде організовано на першому поверсі закладу.

 

Джерело: УОЗ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux