Головна  →  Новини  →  3 вересня 2014

Урочистості з нагоди посвяти першокурсників у РІ КУП НАН України (фото)

Урочистості з нагоди посвяти першокурсників у РІ КУП НАН України (фото)

2 вересня 2014 р. у м. Рівне відбулись урочистості з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників у велику та дружню КУПівську родину – Рівненського інституту Київського університету права НАН України. Захід відбувся у знаковому місті – в залі органної та камерної музики Рівненської обласної філармонії.

 Урочистий захід відкрив ректор, професор, заслужений юрист України Ю.Л. Бошицький, який у своєму вітальному слові розповів про нові досягнення Університету, а також зазначив ключові аспекти перспектив його розвитку на новий 2014-2015 навчальний рік. Також, що вже стало доброю традицією, Юрій Ладиславович вручив цінні подарунки першокурсникам ­– академічні підручники київської школи права. Ректор побажав усім наснаги та віри у світле європейське майбутнє України, яке залежить від молодих та перспективних студентів, якими, безсумнівну, є представники Київського університету права. «Принципи та цінності нашого університету виховали не одне покоління гідних представників юридичної професії як на науковій, так і на практичній ниві», - підкреслив Ю.Л. Бошицький.

На урочистості завітало чимало почесних гостей. Серед яких були: керівництво міста, представники судової влади, обласного управління юстиції, духовенство, професорсько-викладацький склад Університету тощо. Всі вони, у своїх вітальних словах, підкреслювали високий рівень підготовки студентів, унікальні можливості вишу, а саме міжнародних зв’язків, якими особисто опікується ректор, професор Ю.Л. Бошицький. На заході відчувалась камерна атмосфера, адже велика КУПівська родина об’єднує студентів, викладачів, співробітників та друзів єдиного вищого навчального закладу в системі Національної академії наук України – Київський університет права.

Невід’ємною частиною програми, були виступи студентського активу, представники якого точно знають, що саме варто побажати першокурсникам. Зокрема, слово мали: Президент Студентського парламенту КУП НАН України Полінська Дар’я, Президент Студентської ради РІ КУП НАН України Андрій Токарчук та голова Наукового товариства студентів КУП НАН України Андрій Матат.

Дар’я Полінська та Андрій Токарчук, як лідери студентства Київського університету права, закликали першокурсників бути активними та успішними у навчанні і громадській роботі. Примножувати добрі справи й напрацювання між студентами КУП НАН України та РІ КУП НАН України. Дар’я Полінська, від імені Студентського парламенту КУП НАН України, урочисто зачитала Настанову першокурсникам РІ КУП НАН України і передала її текст Студентській раді інституту.

Голова Наукового товариства студентів, у першу чергу, побажав першокурсникам старанно навчатись, а також усвідомити відповідальність, яка відтепер на всіх нас покладається. «Якщо знання – це безцінний скарб, то саме навчання має бути не лише реалізацією своїх майбутніх планів. Відтак, всі ми маємо вчитись і за себе, для себе, а також і «за того Хлопця», який боронить дійсну незалежність України перебуваючи на бойовому фронті», - підсумував А. Матат.

Між урочистими вітаннями гостей лунали пісні у виконанні лауреатки міжнародних конкурсів Катерини Коврик, яка також чарувала всіх своєю віртуозною грою на бандурі. Талановиті співаки, якими багата КУПівська родина, з числа студентів Рівненського інституту, виконували пісні українською мовою. Вражаючим було виконання класичної музики оркестром Рівненської обласної філармонії, а також неперевершене звучання музики на органі. 

Перейти до спискуВерсiя для друку