Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Чорнобильська трагедія - біль України

Опубліковано 26 квітня 2017 року о 14:00
фото

Уже давно віддзвеніли чорнобильські дзвони,
А ми все ще пам'ятаємо тих, хто пішов у вогонь..

Минув 31 рік, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі.

Чарівні краєвиди, чудові ліса та врожайна земля. Саме такими словами можна було охарактеризувати чорнобильську землю. Але це було тільки до квітня 1986 року. З того року про Чорнобиль стали казати, як про скалічене і не придатне для життя місце. Ця трагедія сколихнула весь світ і надовго залишиться в серцях людей.

До роковин аварії учні МНВК разом з директором Ревнюк Ольгою взяли участь у церемонії покладання квітів біля меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи. УчніМНВК підготували стіннівки та організували тематичну виставку: «А думалось, що атом той слухняний». Також старшокласники разом з заступником директора з НВР Гордієнко Іриною в форматі круглого столу обговорили техногенні небезпеки та їх наслідки на все живе. Вчителі закладу провели тематичні уроки з демонстрацією кінофільму «Мужність і біль Чорнобиля».

Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Небаченого масштабу трагедія звалилася на плечі нашого народу. Усе цвіло – смерть прийшла невидимо. Ніхто не вірив, бо подібного ще не було.

Найперший удар стихії прийняла на себе воєнізована пожежна частина атомної станції. Людству відомі прізвища всіх героїв-пожежників, які першими стали до бою з непокірним реактором, проявили героїзм, ліквідували залишки аварії, але такого масштабу наслідків ніхто не чекав. Вони добре розуміли, на що йшли, опинившись у самому пеклі смертельної радіації, мужньо та безстрашно кидалися на порятунок та допомогу іншим. Та за їхніми плечима були їхні ж діти, рідні, земляки, весь отчий край. Ціною неймовірних зусиль, а часом і ціною життя, зупинили чорнобильські пожежники вогневу стихію, що вирувала над аварійним енергоблоком. Вічна їм слава і пам’ять!

Нині Чорнобиль це безлюдне місце, в якому не буде життя для жодної людини. Воно небезпечне і є нагадуванням про жахливі історичні події, які вразили весь світ. Та біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса.

Так і дзвони Чорнобиля сьогодні розносять світом своє тривожне калатання, оповіщаючи, що горе Чорнобиля, сльози Чорнобиля — це лихо не тільки українського народу. Це стосується кожного, хто живе на Землі. А ще дзвони Чорнобиля попереджають: "Люди! Пам'ятайте! Не дайте спалахнути на землі атомній пожежі. Вона не пощадить нікого".

Трагедія Чорнобиля багато в чому змінила наші погляди на сучасну цивілізацію, показала, що всі країни і народи світу залежать один від одного.

Джерело: МНВК

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux