Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Квітневі нарахування за опалення для мешканців, які розраховуються за будинковими теплолічильниками, міститимуть обсяг спожитої послуги за частину березня

Опубліковано 26 квітня 2016 року о 11:48
фото

Компанія КИЇВЕНЕРГО звертає увагу побутових клієнтів, будинки яких обладнано теплолічильниками, на порядок формування квітневих рахунків за централізоване опалення, які надійдуть киянам у травні.

Квітневі нарахування міститимуть обсяг спожитої послуги за останню декаду березня.
У зв’язку із завершенням опалювального сезону на початку квітня 2016 року було припинено опалення житлових будинків Києва. Проте для частини клієнтів, які мають будинкові теплолічильники, сума до сплати за квітень буде розрахована на підставі показань приладу обліку, зафіксованих впродовж останньої декади березня та перших днів квітня 2016 р. (точна дата буде зазначена у квитанції за опалення, яку клієнти отримають в травні 2016 р.). 

Так, для будинків, де встановлено теплолічильник, сума до сплати нараховується на підставі показань теплолічильника, а обсяг опалення за календарний місяць визначається як різниця між поточними і попередніми показаннями теплолічильника. При цьому знімання показань здійснюється, як правило, наприкінці місяця за окремими графіками для кожного будинку, оскільки через обмеженість людських ресурсів знімання показань першого або останнього числа місяця одночасно на всіх об’єктах є неможливим.

Саме тому у частині будинків (які не обладнані автоматизованою системою обліку для дистанційної передачі даних) показання знімаються щомісяця в період з 19 по останнє число місяця. При цьому незалежно від дати знімання показань, кожному клієнту за опалювальний сезон буде нарахована лише та сума до сплати, яка відповідає обсягу спожитої послуги.

Пільги та субсидії призначаються державою лише з 1 по 3 (включно) квітня 2016 року.

Відповідно до Розпорядження Київської міської державної адміністрації №190 опалювальний сезон закінчився з 4 квітня 2016 р. Крім того, згідно з Постановою Кабміна від 6 серпня 2014 року № 409 субсидії та пільги призначаються лише в опалювальний період. Тому незважаючи на те, що нарахування проводяться за весь період надання послуги, держава надає компенсацію пільг та субсидій тільки за перші три дні квітня. 

Після отримання розпорядження про завершення опалювального сезону від КМДА, КИЇВЕНЕРГО в той же день розпочало відключення побутових клієнтів від опалення. Проте у деяких будинках послуга централізованого опалення надавалася декілька днів після 4 квітня через технологічну неможливість провести процес відключення всіх житлових будинків Києва одночасно в один день. 

Слід зазначити, що вже у 2016 році КИЇВЕНЕРГО планує забезпечити знімання показань за допомогою автоматизованої системи обліку, що дозволить знімати показання дистанційно в останній день місяця для усіх житлових будинків Києва.

Джерело: ПАТ «Київенерго»

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux