Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Людмила Рухайло: Про виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян

Опубліковано 13 серпня 2014 року о 09:07

Чинне законодавство України передбачає виплати деяким категоріям громадянгрошових компенсацій замість путівок на санаторно-курортне лікування.

Про те кому і у яких випадках виплачується така компенсація ми поспілкувалися з в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Людмилою Рухайло.

Людмило Миколаївно, так які ж категорії громадян мають право замінити путівку на санаторно-курортне лікування грошовою компенсацією?

Л.Р.: Чинне законодавство передбачає можливість виплати грошової компенсації за невикористані путівки виключно для інвалідів. Відповіднодо Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2004 № 785, грошова компенсація замість санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам війни та інвалідам, зазначеним у статті 6-2 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань", за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації за бажанням, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань, інвалідам від загального захворювання, з дитинства та інших причин, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення для забезпечення санаторно-курортним лікуванням та протягом трьох років з моменту подання заяви про реєстрацію на облік не одержували безоплатної санаторно-курортної путівки (не враховуючи рік, коли інвалід звернувся за нею).

В яких розмірах сьогодні обчислюється виплата грошової компенсації за невикористану путівку на санаторно-курортне лікування?

Л.Р.: Інвалідам війни І та ІІ груп грошова компенсація виплачується у розмірі 100 % середньої вартості путівки, інвалідам війни ІІІ групи – 75 % середньої вартості путівки, інвалідам від загального захворювання, з дитинства та інших причин І та ІІ групи – 75% від розміру середньої вартості путівки,  інвалідам від загального захворювання, з дитинства та інших причин ІІІ групи – 50% від розміру середньої вартості путівки.

Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Міністерство соціальної політики України за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням з Мінфіном щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.

Людмило Миколаївно, наразі розмір середньої вартості путівки на 2014 рік становить 360,00 гривень. У яких розмірах у 2014 році буде виплачена грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки?

Л.Р.:Інвалідам війни І та ІІ групи – 360,00 гривень; інвалідам війни ІІІ групи – 270,00 гривень; інвалідам від загального захворювання, з дитинства та інших причин І та ІІ групи – 270,00 гривень; інвалідам від загального захворювання, з дитинства та інших причин ІІІ групи – 180,00 гривень.

Виплата грошової компенсації проводиться інвалідам згідно з поданими заявами при пред’явленні паспорта з подальшим зняттям їх з обліку.

Тож інваліди війни, які перебувають на обліку для надання санаторно-курортних путівок і не оздоровлювалися більше двох років, та інваліди загального захворювання, з дитинства та інших причин, які не оздоровлювалися більше чотирьох років, звернувшись до управління праці та соціального захисту населення, можуть використати своє право на отримання компенсації.

Скільки мешканців району отримали грошову компенсацію замість санаторно-курортного лікування у 2014 році?

Л.Р.: У 2014 році замість санаторно-курортного лікування вже призначено компенсацію 21 інваліду війни на загальну суму 7,4 тис. грн.

За 2014 рік було призначено компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування 39 інвалідам від загального захворювання та з дитинства на загальну суму 9,8 тис. грн.

 

Для отримання більш детальної інформації про можливість та умови отримання грошових компенсацій замість путівок на санаторно-курортне лікування для інвалідів необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою вул. Гната Юри, 14-б або за телефонами405-92-73, 274-85-07, 405-35-58.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення Святошинського району.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux