Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ми виборюємо грант у галузі освіти (фото)

Опубліковано 05 квітня 2018 року о 16:36
фото

Життя не має смаку, у чистому виді воно – як дистильована вода. Ми самі додаємо у нього солі, перцю чи цукру (І. Роздобудько). Дитина же смакує тим, що пропонують їй дорослі.

         Увага до дітей з особливими освітніми потребами, організація процесу навчання, адаптація простору індивідуально до кожної дитини, організація корекційних занять, модифікація навчальних програм, а особливо емоційно-духовний розвиток – завдання закладу загальної середньої освіти № 281 Святошинського району м. Києва в умовах впровадження інклюзивної форми освіти. Ми в темі, бо маємо спеціальні та інклюзивні класи.

         Потрапляючи в середовище однолітків, діти з особливими освітніми потребами мають певні труднощі з комунікацією. Та й їхні батьки, залишаючись довгий час сам на сам з хворобами коханих дітей, починають віддалятися від соціуму, заглиблюються у власні переживання. Одним із шляхів розв’язання таких складнощів є залучення і дітей, і батьків, і педагогів до спільної творчості.

         Нам здається, що таким порятунком для всіх може стати мистецтво. Адже чим більше позитивних емоцій ми отримуємо, тим «смачнішою стравою» стає наше життя. З усіх же видів мистецтва ми обрали театр. Шиллер писав: «Все те, що почуває наша душа у вигляді неясних відчуттів, театр підносить нам у гучних словах і ясних образах, сила яких вражає нас».  

Як виникла ідея створити театр-студію за участі шкільної громади із залученням дітей з особливим освітніми потребами та їхніх батьків? Нас надихнула інформація про проведення цьогоріч загальноміського конкурсу на отримання грантів Київського міського голови у галузі освіти за напрямами «Здорова дитина», «Чуйне серце», «Заклад з ідеєю», «Перспектива освіти».

Нашу увагу привернула програма «Чуйне серце», де грант Київського міського голови призначається навчальному закладу та педагогічному працівникові за інноваційний підхід до організації роботи з дітьми з особливими потребами та втілення ідей рівноправності, толерантності, індивідуальності при задоволенні особистих запитів кожної дитини.

Наша педагогічна спільнота очікує на неабиякий ефект від реалізації проекту інклюзивної театральної студії. Оскільки впровадження в дитячому віці театральної гурткової творчості в інклюзивному середовищі як метод додаткової корекції значно покращить здатність до адаптації в суспільстві майбутнього дорослого, збільшить вірогідність подальшої можливості до самостійного існування, здобуття цікавої професії, зниження рівня показників інвалідності, а отже, - гідного життя.

Впровадження інклюзивної театральної творчості з можливістю вийти на сцену за межами класу чи школи дозволить подивитись соціуму на «особливості інших» без відрази чи співчуття, а з думкою, що всі достойні повноцінного життя.

Студія має стартову назву «Зоряне сяйво». Адже не секрет, що кожна людина – це зірка, тільки треба її запалити. А якщо повернутися до смакових аналогій, то в кожній людині є родзинка, а наші діти – просто кексики з родзинками.

Заняття зі студійцями планується проводити в окремому приміщенні (класі), який має бути відповідно обладнаний. Умови конкурсу дозволяють отримати необхідну матеріальну підтримку. Безперечно, добре, що такі конкурси існують!

Ще ми прагнемо власним прикладом долучити інші навчальні заклади до дії, творчості, руху вперед, емоційного наповнення. Адже наші діти-зірочки, діти-родзинки потребують не тільки їжі з духовки, а й духовної їжі.

Саме тому заклад загальної середньої освіти № 281 Святошинського району м. Києва 4 квітня 2018 р. успішно стартував у відбірковому етапі щорічного загальноміського конкурсу на отримання грантів Київського міського голови у галузі освіти. Захист проекту пройшов на відмінно. Сподіваємось на перемогу. Остаточне рішення приймає керівництво нашого міста. Думаємо, вони на боці творчості.

Джерело: ЗЗСО № 281.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux